Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2007

Migrate στο νέο Blogger

Πριν από λίγες μέρες υποχρεώθηκα να περάσω στο νέο Blogger. Έχοντας διαβάσει τα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί σε άλλα blogs, λάθος εμφάνιση των Ελληνικών nicknames, εμφάνιση κανονικών χρηστών σαν anonymous κλπ, αγχώθηκα που βρέθηκα προ τετελεσμένων.

Προσπάθησα να βρω αν υπάρχει αυτόματος τρόπος για να πάρω backup το blog μου και δεν βρήκα τίποτα.

Η λύση που ακολούθησα ήταν η εξής: Έσωσα κάθε post μου μαζί με τα comments σαν αρχείο “Web Archive” με κατάληξη ”.mht”, ο συγκεκριμένος τρόπος αποθήκευσης σώζει όλη την σελίδα σε ένα αρχείο μαζί με τις εικόνες.

Για να αποθηκεύσετε μία σελίδα HTML σαν αρχείο .mht: από τον browser επιλέξτε: File στην συνέχεια Save As και στο παράθυρο που εμφανίζεται επιλέξτε “Save as Type”, “Web Archive (single File)”. Αυτά είναι τα βήματα για τον Opera που χρησιμοποιώ καθώς και για τον IE, υποθέτω πως στους άλλους browsers θα είναι αντίστοιχα.

Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να κοιτάξω κάθε post και όπου βλέπω ότι έχει καταστραφεί κάποιο nick να το σημειώσω σαν ένα νέο comment. Παράδειγμα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μπορείτε επίσης να σώσετε τις σελίδες σαν “HTML file with images”. Δεν το επέλεξα γιατί σώζει σε ξεχωριστό φάκελο τα αρχεία .css και τις εικόνες.

Σϊγουρα δεν είναι η καλύτερη λύση και είναι αρκετά κουραστική. Ακόμα δεν άρχισα τις διορθώσεις.

Τέλος ένα ακόμα πρόβλημα με την μεταφορά είναι ότι καταστρέφονται και τα ελληνικά που έχετε βάλει στο template. Αν δεν μπορείτε να πάρετε backup το αρχείο πριν το migration θα πρέπει να συγκρίνετε το νέο blog σας με κάποιο από τα backups και να το αλλάξετε από την κονσόλα διαχείρισης.

Καλή τύχη...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επειδή δεν τα ήξερα όλα αυτά, τα έκανα σαν τα μούτρα μου.

ioannisk είπε...

Και εγώ που τα "ήξερα" πως τα έκανα; :)