Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2007

Μα ποιος είμαι; (ή αλλιώς 5 πράγματα για εμένα)

Είμαι 19 ετών και σπουδάζω ρεφλεξολογία και επιστήμη των ταρό σε ΙΕΚ. Μιλάω 3 γλώσσες (Γαλλικά, Αγγλικά και Λεττονικά) και παράλληλα με τις σπουδές μου δουλεύω σαν μανακέν. Μου αρέσουν οι τέχνες (Τσαλίκης, Κατινάκι Γαρμπή) και μικρός έκανα 56 χρόνια πιάνο και ενώ παράλληλα διάβαζα Γαλλική λογοτεχνία έχω διαβάσει όλα τα Αστερίξ. Μου αρέσουν τα ταξίδια και θέλω να πάω στην Πράγα, στην Βιέννη και στην Βουδαπέστη. Όταν μεγαλώσω θα ήθελα να γίνω αεροσυνοδός ή να παρουσιάζω εκπομπές δίπλα στον Αρναούτογλου.

Δεν ήξερα αν θα απαντούσα σοβαρά ή αν θα αστειευόμουνα. Δεδομένου ότι δεν κρύβω και πολλά από την ζωή μου κέρδισε η πρώτη επιλογή. Για καλό ή για κακό.

1. Γεννήθηκα στην ηρωική Αθήνα το ένδοξο καλοκαίρι του 1973 αλλά μεγάλωσα στις Βρυξέλλες όπου πήγα σχολείο, πανεπιστήμιο και άρχισα την καλλιέργεια της καράφλας. Τα τελευταία χρόνια ζω στην Αθήνα. Η καλλιέργεια της καράφλας συνεχίζεται αλλά συνάμα διαφοροποίησα την παραγωγή μου αναπτύσωντας σιγά-σιγά και την πατροπαράδοτη και world famous Ελληνική μπάκα (μάνα όταν σου λέω ότι έχεις βάλει πολύ φαί το εννοώ!).

2. Πριν από δύο μήνες πραγματοποίησα την επιθυμία μου να πάρω ένα Χ διάστημα off. Ο σκοπός μου ήταν να ταξιδέψω σε μέρη μαγικά και ονειρεμένα. Σε αυτό το διάστημα έκανα αρκετά μικρά ταξίδια αλλά κανένα «βαρβάτο». Εν τω μεταξύ βαρέθηκα και άρχισα να στέλνω CVs. Πάει και ο μύθος του sabbatical year…

3. Στην ζωή μου είχα πολλά τυχερά. Το ποιο σημαντικό «τυχερό» μου είναι ότι μεγάλωσα σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον, ακόμα όμως να μου κάτσει το joker αλλά που θα πάει.

4. Έχω μετανιώσει για πολλές επιλογές μου. Αν διάλεγα μία τότε θα ήταν η παιδική μου απέχθεια στις γλώσσες κάτι που το πληρώνω ακόμα μιας και είμαι υπερβολικά ανορθόγραφος και δυσκολεύομαι όταν γράφω ένα κείμενο. Μεταξύ μας ποιο πολύ μετάνιωσα που δεν μίλησα σε μία ωραία Ολλανδεζούλα στο σχολείο μου, είχε απίστευτο κ.... εεεε μάτια ήθελα να γράψω.

5. Άρχισα το Blogging για να μπορώ να σχολιάζω στο blog του Νίκου Δήμου. Στην πορεία έγινα addicted και μέσω του μαγαζιού μου ζω με την ψευδαίσθηση ότι κάνω civic journalism ή τουλάχιστον ότι είμαι ένας ενεργός πολίτης (ή αλλίως και πολιτής και ενεργός). Με ενδιαφέρουν τα κοινά αλλά σπάνια εξασκώ το εκλογικό μου διακαιώμα (ή υποχρέωση) ίσως γιατί τα κόμματα επιλογής μου οι Οικολόγοι ή οι Φιλελεύθεροι, δεν υπάρχουν στην Ελλάδα. Χαίρομαι τον διάλογο με άτομα με διαφορετικές απόψεις αν εξαιρέσουμε τα φερέφωνα του εθνικισμού, του μίσους, της ξενοφοβίας κλπ (είτε προέρχονται από την άκρα Δεξιά είτε από την άκρα Αριστερά). Σε αυτές τις περιπτώσεις χάνω πολύ εύκολα την ψυχραιμία μου, δυστυχώς, όπως μπορείτε να δείτε και από σχόλια μου σε διάφορα blogs. Ναι πλέον μπορώ να πω πως είμαι ένα 100% πιστοποιημένο ψώνιο από τον Blogger.

Στο παιχνίδι θα βάλω τον κ. Δήμου, το alter ego του Google την ergotelina, τον doctor, τον manblogg, τον Chris Mantas και τον Johny B.Good.

Ευχαριστώ τον Michalakis και την Zoi20 για την πρόσκληση.

Υ.Γ Τελικά μου αρέσει πολύ η περιαυτολογία. Ίσως φτιάξω ένα νέο blog όπου θα γράφω μόνο για τον εαυτό μου, πως να το ονομάσω; ioannisk talks about ioannisk, οn ioannisk (θυμίζει και Malthus), τάδε έφη ioannisk (για να θυμηθούμε τους αρχαίους υμών πρόγονους) :)

14 σχόλια:

Viola είπε...

ioannisk unplugged? σκέψου και αυτό σαν εκδοχή! Ευχαριστώ για την επίσκεψη στο blog μου. Εγώ δεν είμαι του γραψίματος (φάνηκε νομίζω...) κι έτσι χρησιμοποιώ το blog σαν έναν δικτυακό τόπο για να συγκεντρώσω εκεί όλα αυτά που μου σρέσουν αλλά δεν μπορώ να κουβαλάω πάντα μαζί μου...

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι είσαι τυχερός που έζησες σε διαφορετικά μέρη.
Για τις γλώσσες ή το έχεις ή δεν το έχεις. Εγώ ας πούμε δεν το έχω. Μιλάω τελικά μόνο καλά αγγλικά κ αυτό επειδή είναι από κει η μάνα μου. Τα έρμα τα γαλλικά, τόσα χρόνια στη Βρυξέλλα, σαν τα μούτρα μου τα έμαθα.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ είπε...

Εκτός από την καλλιέργεια φαλάκρας και μπάκας μήπως καλλιεργείς και τίποτα τριγλυκερίδια ή χοληστερίνες; Έτσι νομίζω θα έκλεινε το ρεπερτόριό σου.:)))

ioannisk είπε...

Viola
ioannisk unplugged? Μαμά! Πως θα ζήσω χωρίς Internet?

zoi20
Τα Γαλλικά τα έμαθα ήθελα δεν ήθελα το πρόβλημα είναι ότι τα ξεχνάω, μετά βίας μπορώ να γράψω ένα απλό κείμενο (και με 17 spell checkers).

michalakis
Είχα πάει τις προάλλες να ελέγξω την χοληστερίνη μου. Μετά την 1η σταγόνα αίματος μου το μηχάνημα άρχισε να βγάζει καπνούς, ρώτησα τον γιατρό αν είναι φυσιολογικό αλλά αυτός άρχισε να βρίζει και με πέταξε έξω με τις κλοτσίες. Δεν κατάλαβα γιατί...

Disposition21 είπε...

Εγώ στα γαλλικά τα κατάφερνα κάπως στο Γυμνάσιο, αλλά μετά εννοείται ότι τα ξέχασα όλα! Αφού έχω ξεχάσει και πολλά από τα γερμανικά που ήξερα (5 χρόνια φροντιστήριο). Ελπίζω να έχω καλύτερη τύχη με τα ρωσικά, αν και γενικά είναι πιο δύσκολα από τα προηγούμενα!

Disposition21 είπε...

zoi20 & ioannisk, μάλλον ξέρετε καλύτερα γαλλικά απ'όσο νομίζετε, αν ξαναβρεθείτε λίγο σε γαλλόφωνο περιβάλλον θα τα θυμηθείτε σίγουρα! :)

ioannisk είπε...

disposition21
Minia zavout Giannis, το μόνο ππου ξέρω από Ρωσικά :)

george είπε...

Το ότι είσαι ψηλός, ξανθός με γαλανά μάτια το έγραψες ;

ερινύες είπε...

"φαλάκρα,μπάκα,τριγλυκερίδια,χοληστερίνες"..θα μπορούσε να ολοκληρώνειτην περιγραφή κάτω από το "νεαρός κύριος αναζητεί...."

ioannisk είπε...

george
Και πρώην μοντέλο που άλλαξα επάγγελμα επειδή με άγχωναν τα σουκσέ μου στον γυναικείο πληθυσμό; Όχι είπα να το παίξω Low-profile.

ερινύες
"νεαρός κύριος αναζητεί...." άριστη ασφάλεια ζωής και φθηνό ιατρικό κέντρο είναι όλη η περιγραφή.

Unknown είπε...

Φίλοι Έλληνες . Τυνχάνει και γνωρίζω τον ioannisk σας κοροιδεύει όλους . Είναι πρώην μοντέλο , αθλητικός τύπος και πάνω απόλα καλό παιδί .

ioannisk είπε...

Φώτη η συμφωνία μας ήταν να μου πλέξεις το εγκώμιο για 5000 ευρώ και εσύ έκανες εκπτώσεις :)

Κοινότητα Εκάλης είπε...

chris mantas is here....

ιδιο βιογραφικο εχουμε πανω κατω..

οσο αφορα οικολογους και φιλελεθερους

1) οικολογοι στην ελλαδα ειναι ανεκδοτο, προκειτε για γραφικους και το λεω εχοντας εργαστει στο κατεργο του παπανικολα (1 μηνα διχως ενσημα εννοητε) και βλεπωντας οτι οικολογια ειναι το κοβω την καθε αναπτυξη.

2) φιλελυθεροι, επιχειρησα με το e-rooter αλλα μαλλον προς δεξια conservative liberals einai kai to παρατησα. καμια σχεση με την αμερικανικη αριστερα των liberals.

ioannisk είπε...

chris
Άλλωστε και οι 2 πολιτικές τάσεις είναι ανύπαρκτεσ στην Ελλάδα.