Τετάρτη, Ιουλίου 04, 2007

Εμένα δεν με χαιρέτησες.

Όταν κάποιος γράφει για πρώτη φορά στο blog μου συνηθίζω τον καλωσορίζω. Το έχω παραδεχτεί ότι ώρες-ώρες είναι υπερβολικά Politically Correct. Φυσικά λόγο πρόωρων γηρατιών, μου έχει τύχει να καλωσορίσω το ίδιο άτομο 4 και 5 φορές.

Πριν από αρκετό καιρό είχε γράψει στο blog μου η κοπέλα μου. Δεν θυμάμαι σε ποιο post ούτε πότε ακριβώς. Από αυτά που έγραφε υπέθεσα πως ήταν αυτή και της τηλεφώνησα για να το εξακριβώσω. Μου απάντησε αρνητικά. Αυτό που θυμάμαι είναι πως διαφωνούσα κάθετα με αυτά που έγραφε και ήθελα να απαντήσω επιθετικά. Δεν το έκανα, ευτυχώς, γιατί μετά από λίγο μου τηλεφώνησε και μου είπε πως είναι αυτή (την λούφαρα ).

Τις προάλλες ενώ καθόμασταν και τρώγαμε μου λέει «Εμένα δεν με χαιρέτησες όταν έγραψα στο blog σου». Εκεί κράσαρα. Ο καρβουνιάρης, δηλαδή ο εγκέφαλος μου, προσπαθούσε να κάνει ανάκτηση δεδομένων και να βρει πότε ακριβώς έγινε αυτό ώστε να μπορέσω να δώσω μία αξιοπρεπή απάντηση. Η λειτουργία απέτυχε και έβγαλε critical error.

Μεταξύ μας το χειρότερο είναι πως ετοιμαζόμουνα να φάω την αγαπημένη μου μπουκιά, η οποία προφανώς έμεινε να αιωρείται ανάμεσα στο στόμα μου και στο πιάτο μου για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα.

Ψέλλισα κάτι δικαιολογίες οι οποίες προφανώς δεν εγκρίθηκαν και η καταδίκη μου ήταν άμεση. Άλλη μία απόδειξη πως το ισχυρό φύλο είναι υπερβολικά ανίσχυρο όταν βρίσκεται αντιμέτωπο με το «ασθενές».

«Εμένα δεν με χαιρέτησες» ποτέ δεν πίστευα ότι θα άκουγα γκρίνια για αυτό το θέμα...

6 σχόλια:

ManBlogg είπε...

Γιάννη εμένα με χαιρέτησες; :))

Λοιπόν δεν ξέρω τι "έχετε" πάθει εκεί "κάτω" (Ελλάδα ντε) με το PC αλλά βλέπω στις περισσότερες των περιπτώσεων να επικρατεί σύγχυση του τι είναι ακριβώς αυτός ο Αμερικανόφερτος κώδικας. Δεν είναι πάντως εφαρμογή του PC κώδικα να καλωσορίζεις κάποιον όταν γράφει για πρώτη φορά στο μπλογκ σου. Είναι ευγένεια, ένδειξη καλής διάθεσης, έστω "τυπικό" αν θες να του δώσεις μια λιγότερο θετική χροιά. Σε καμία περίπτωση κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν είναι υπερβολικό.
Βέβαια τώρα εφόσον σωστά υποψιάστηκες ότι έγραψε στην παρούσα φάση η κοπέλα σου (ακόμα και αν εκείνη το αρνήθηκε αρχικά) το να την καλωσορίσεις σαν να καλωσορίζεις οποιονδήποτε ξένο νεοφερμένο στο χώρο σου θα ήταν σα να ερχόταν στο "μαγαζί σου" και την αντιμετώπιζες με την ίδια τυπικότητα που αντιμετωπίζεις τους άλλους καλεσμένους. Εκεί φέρνει λίγο κρύο ;)
Τώρα για επανέλθουμε στο πραγματικά "φλέγον" ζήτημα, χαρακτηρισμοί ασθενές/ισχυρό φύλο υποβόσκουν στο περιθώριο του P.Correctness :))

ioannisk είπε...

ManBlogg
Καλώς ξανά ξανά ξανά ήρθες :)

Ο όρος PC ανήκει σε μία κατηγορία λέξεων (όπως νεοφιλελεύθερος, παγκοσμιοποίηση κλπ) οι οποίες παίζουν τον ρόλο του σατανά στην ομιλία. Κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς σημαίνουν αλλά χρησιμοποιούνται υποτιμητικά και η άρνηση της αποδοχής τους είναι μία ’απόδειξη’ της επαναστατικότας των Ελλήνων ενάντια στα ξενόφερτα ’ήθη και έθιμα’. Επανάσταση σούργελο δηλαδή.

Στο κείμενο μου χρησιμοποίησα το PC ειρωνικά, προφανώς το να καλωσορίζεις κάποιον όταν πρωτοέρχεται στο ’σπίτι’ σου είναι ευγένεια ή έστω τυπικότητα, όπως λες και εσύ.

Θα πρέπει να σημειώσω όλες τις λέξεις που ανήκουν σε αυτή τη κατηγορία :)

Disposition21 είπε...

Εμένα με χαιρέτησες οπότε δεν σου γκρινιάζω!

Μπορείς να δικαιολογηθείς βέβαια ότι είναι πολλοί οι μπλόγκερς γιαυτό δεν τους χαιρετάς πάντα όλους. Όπως στου ΝΔ, φαντάσου να καλωσόριζε κάθε φορά τους καινούριους... :)

ioannisk είπε...

Disposition21
Τώρα ποια είναι αργά :) Θα χρησιμοποιήσω την συμβουλή σου την επόμενη φορά :P

doctor είπε...

Έπρεπε να της πεις ότι ήξερες ποια είναι, οπότε δεν ετίθετο θέμα καλωσορίσματος, κοινώς "μα, καλά τώρα, μεταξύ μας;".
Ή όπως λέμε στο χωριό μου "αναμεταξύ μας;".

doctor

ioannisk είπε...

doctor
Αυτό είπα αλλά ατύχησα :)