Πέμπτη, Απριλίου 19, 2007

Otenet...

Χθες είχα γράψει αυτό το κείμενο:
"Τον τελευταίο καιρό η σύνδεση μου στην Otenet έχει προβλήματα. Χρειάζομαι τουλάχιστον τρεις προσπάθειες για να συνδεθώ στο internet, το αστείο είναι πως κάθε φορά μου βγάζει διαφορετικό μήνυμα αποτυχίας, και η σύνδεση μου κόβεται συνέχεια.

Στις αρχές του μήνα πήγα να πληρώσω τον λογαριασμό του ΟΤΕ και της Otenet (126 ευρώ για δύο μήνες και το σταθερό τηλέφωνο το χρησιμοποιώ σπάνια). Εϊπα στους υπαλλήλους του OTEShop το πρόβλημα μου. Μάλλον τους ρώτησα αν είναι φυσιολογικό ή αν έχει πρόβλημα το PC μου. Μου απάντησαν πως η Otenet δεν έχει κανένα πρόβλημα, ίσα – ίσα που έχει παρατηρηθεί από χρήστες αύξηση στην ταχύτητα.

Χθες είχα πάει σε ένα φίλο και μου είπε πως και αυτός έχει τα ίδια προβλήματα.

Σήμερα προσπαθώ να συνδεθώ από τις 8 και τέταρτο το πρωί και χρειάζομαι το internet. Το σηματάκι της σύνδεσης στο taskbar έχει γίνει ουράνιο τόξο: μία είναι πράσινο, μία κίτρινο και μία κόκκινο.

Στον όμιλο ΟΤΕ, για κινητό, σταθερό και σύνδεση στο internet, δίνω κάθε μήνα περίπου 150 ευρώ. Μήπως είναι καιρός να αλλάξω παροχεά; "

Αλλά είχαμε εξελίξεις.

Μετά από 2-3 ώρες αναμονής παίρνω τηλέφωνο το customer service της Otenet και βρήκαν πως έχει πρόβλημα η γραμμή μου. Μου είπαν πως θα έρθει τεχνικός μέσα σε 2 εργάσιμες μέρες για να την φτιάξει. Δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να πληρώσω, ο πελάτης δηλαδή, την επίσκεψη του τεχνικού για την χαλασμένη γραμμή τους. Τέλος πάντων.

Σήμερα το πρωί ενώ ετοιμαζόμουνα να αρχίσω τα τηλέφωνα τύπου: "Καλημέρα, μπορείτε να μου πείτε τι ώρα θα έρθει ο τεχνικός να φτιάξει τη γραμμή μου;", δοκιμάζω την σύνδεση.

Μπήκα κανονικότατα και με την πρώτη. Ξαναδοκίμασα τη σύνδεση πριν από λίγη ώρα και μπήκα ξανά με την πρώτη. Τι να πω, ήρθε virtual τεχνικός το βράδυ που κοιμόμουνα;

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει μια παγκόσμια συνομωσία των συσκευών να λειτουργούνε ακριβώς πριν ή τη στιγμή που έρχεται ο ειδικός.

Όσο για το δίκτυο, εμένα πάντα μου παίρνει 2-3 φορές για να μπω οπότε το θεωρώ φυσιολογικό πια:)

λόγια του αέρα είπε...

ioannisk, έχω σύνδεση άλλου φορέα, όχι Οτενετ (Forthnet, αν βοηθάει)και δεν έχω γενικά τέτοια προβλήματα. Μια φορά μόνο θυμάμαι που είχε καταρεύσει όλο το σύστημα παντού- ο καιρός ή κάτι τέτοιο έφταιγε θυμάμαι, είχα πρόβλημα για μια-δυο μέρες. Μου φαίνονται και πολλά τα χρήματα που πληρώνεις, μήπως να το έψαχνες; νομίζω αξίζει τον κόπο.

Πάντως αυτές τις μέρες σαν να σέρνεται γενικά το σύστημα. Συνδέομαι αμέσως αλλά οι ταχύτητες άλλα για αλλού (και υποτίθεται ότι έχω και γρήγορη σύνδεση)

Και τώρα που είπα ότι όλα είναι σχεδόν μια χαρά λες η παγκόσμια συνομωσία να κάνει και τη δικιά μου σύνδεση να το σκάει στα καλά καθούμενα και το γλυκό μου μοντεμάκι να μη λειτουργεί; Άι στο καλό

Ζωή, χαιρετισμούς!

Κοινότητα Εκάλης είπε...

εχω vivodi k dinv to mina 30-40 euro se pagia, kliseiw k adsl (double play) exo ari8mo apo 211 dixow pagia ote k eimai mia xara, kapote edina 300 euro ston ote.

sto neo spiti sto kastri 8a valw on-telecom triple play, psaksto ligo

Κοινότητα Εκάλης είπε...

μιλωντας για oteshop, επειδηω εχω κινητο οτε, στο μαρουσι του κανω ενα ατυπο μποικοταζ γιατι εχουν κανει το πεζοδρομιο παρκινγκ. αυριο θα παρω και την αστυνομια μπας και κοπει καμια κληση εκει .

ioannisk είπε...

3 στα 3! Τρίτη φορά σήμερα συνδέθηκα με την πρώτη, πάω να παίξω Joker...

@Ζώη
Νόμιζα πως παρατούσες το ευγενές άθλημα του blogging και αγχώθηκα :)

Όσο φυσιολογικά είναι και τα μπινελίκια που ρίχνω όταν μπαίνω με την έκτη φορά. :P

@λόγια του αέρα
Forthnet ήταν η πρώτη μου σύνδεση στην Ελλάδα μετά από λίγο καιρό γύρισα στην Otenet και ήταν πολύ καλύτερη. Η "αλλαγή" έγινε το 1998 ή το 1999 ίσως τα πράγματα να έχουν αλλάξει.

Η δύνδεση μου κοστίζει περίπου 20€ το μήνα για ταχύτητα 764.

@politics & free thinking
Η αλήθεια είναι πως δεν το έχω ψάξει καθόλου.

Αν αρχίσουμε τα μποϋκοτάζ σε αυτούς που καταχρώνται τα πεζοδρόμια και τους πεζοδρόμους θα καταλήξουμε να τρώμε τα γαρύφαλλα των μανάδων μας :)

Εννοείς το Oteshop που είναι δίπλα στο μπαραπάκι blue κατι και απέναντι από την σχoλή Kung Fu?

Είμαι περίεργος να δω αν θα εμφανιστεί η αστυνόμια για τις κλήσεις.

Κοινότητα Εκάλης είπε...

ναι αυτο λέω.

christoforos είπε...

Ναι κάτι έλεγε και ο νόμος του Μέρφυ σχετικώς...

Disposition21 είπε...

Δεν είναι τυχαίο που μέχρι πριν λίγο καιρό, αν πατούσες ληστές ή κλέφτες και μετά "i feel lucky", δεν θυμάμαι ακριβώς, στο Google έβγαζε κατευθείαν τον ΟΤΕ. Εγώ έχω forthnet αρκετό καιρό χωρίς πρόβλημα. Δεν κατάλαβα όμως, έχεις DSL 768; Αν έχεις dsl, γιατί χρειάζεται να προσπαθείς για να μπεις, αφού το dsl είναι συνδεδεμένο συνέχεια.

Astero είπε...

Και η δική μου σύνδεση κάνει τα δικά της, επίσης ΟΤΕ. Αφού έχουμε γίνει φιλαράκια με τα παιδιά στο κέντρο "εξυπηρέτησης" (χα, χα!)...

Έχει πλάκα πάντως, ποτέ δεν φταίει ο ΟΤΕ και πάντα επιμένουν ότι κάτι έχω κάνει λάθος εγώ.
Την επόμενη φορά θα τους πω ότι έχω συνδέσει το λάπτοπ με το πλυντήριο.

ioannisk είπε...

5h σερί φορά που μπήκα με την πρώτη.

Σήμερα κατά τις 12 μου τηλεφώνησαν από τον ΟΤΕ για να με ρωτήσουν τι ώρα να περάσουν για να μου φτιάξουν τη γραμμή που πλέον δουλεύει καλύτερα από πριν :)

@politics & free thinking
Γενικά εκείνο το σημείο είναι κόλαση μετά την Ολυμπιακή "πεζοδρόμιση".

@chris
Αν πετύχω ποτέ αυτόν τον Μέρφυ...

@disposition21
Ναι ADSL έχω. Η σύνδεση ADSL είναι μόνιμη αν έχεις πάντα ανοιχτό το PC ή δεν κάνεις disconnect :)

Σχετικό άρθρο για τα αποτελέσματα αναζήτησης: 'Cheating' the search engines

@astero
Δυστυχώς πρέπει να δείξω συναδελφικότητα και να συμφωνήσω με τους ανθρώπους του ΟΤΕ. Πάντα φταίει ο πελάτης και ποτέ η εφαρμογή! :P

"Την επόμενη φορά θα τους πω ότι έχω συνδέσει το λάπτοπ με το πλυντήριο."
:))

doctor είπε...

Εγώ με την τρελάς δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Η σύνδεσή μου ποτέ δεν διακόπτε

ioannisk είπε...

Δημήτρη 6 στα 6 από χθες! Μήπως τελικά η λύση να τηλεφωνάς στην Otenet πως έχει πρόβλημα η γραμμή σου; :P

mamapatrida είπε...

Λίγο καθυστερημένο σχόλιο, αλλά έλειπα.
Από το Δεκέμβριο που επέστρεψα Ελλάδα έκανα αίτηση στην HOL και μου είπανε πως σε 15-20 εργάσιμες θα έχω σύνδεση. Ένα μήνα αργότερα χρεώσανε την πιστωτική μου, αλλά 4 μήνες τώρα σύνδεση δεν έχω δει! Φυσικά για όλα φταίει ο κακός ΟΤΕ. Που όντως πρέπει να φταίει, αλλά δε μου εξηγούν γιατί δε μου δίνουν τα λεφτά μου πίσω. Τους ρώτησα πως γίνεται να ακυρώσω την αίτηση για σύνδεση και λένε πως "θα βρούμε λύση". Ευτυχώς ένας γνωστός μου δούλευε εκεί μέχρι πρόσφατα και μου εξήγησε τι πρέπει να κάνω.

Μέχρι κι εκεί μέσο χρειάζεσαι και πάλι δεν κάνεις τη δουλειά σου!!!
(πρώην Οδυσσέας)

ioannisk είπε...

πρώην Οδυσσέας - νυν mamapatrida
Καλώς γύρισες.

Όταν είδα ότι είχα σχόλιο από κάποιον "mamapatrida" αγχώθηκα μήπως ήταν κάποιος ελληναράς, μετά είδα πως ήταν για την Otenet και ησύχασα :)

Η HOL πρέπει να είναι τραγική. Και η εταιρία που δουλεύω τώρα και η προηγούμενη είχαν HOL και η γραμμή πέφτει συνέχεια.