Παρασκευή, Απριλίου 20, 2007

Σταθμός Βικτωρίας.

Ο σκοπός μου ήταν να γράψω ένα post στο οποίο θα εξηγούσα τους λόγους που μου αρέσει ο σταθμός του ΗΣΑΠ "Βικτώρια" και να είχε και τις σχετικές φωτογραφίες του σταθμού. Στην πορεία όμως παρουσιάστηκαν μερικά "τεχνικά" προβλήματα.

Την Κυριακή χρησιμοποίησα τον σταθμό και θέλησα να βγάλω μερικές φωτογραφίες. Με είδαν από τα εκδοτήρια και μου είπαν πως απαγορεύεται η φωτογράφιση των σταθμών. Έμεινα έκπληκτος και ζήτησα τον λόγο της απαγόρευσης. Μου απάντησαν πως για να βγάλω φωτογραφίες πρέπει να μου δώσει άδεια ο σταθμάρχης. Η υπάλληλος προσφέρθηκε και του τηλεφώνησε για να μου δώσει την άδεια. Αυτός αρνήθηκε και εγώ έφυγα.

Σήμερα ξαναχρησιμοποίησα το σταθμό και προσπάθησα ξανά να βγάλω φωτογραφίες. Με είδε ένας σεκιουριτάς και μου είπε την ίδια ιστορία, πως απαγορεύονται οι μηχανές στους σταθμούς και πως για να βγάλω φωτογραφίες πρέπει να έχω την άδεια της διοίκησης του ΗΣΑΠ.

Το θέμα του post είναι πολύ απλό: Μπορεί κάποιος να μου δώσει μία λογική εξήγηση της απαγόρευσης;

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει, θα στο πω, αλλά να μείνει μεταξύ μας. Ο σταθμός Βικτωρίας, ειδικά, είναι παραρτημα της ΕΥΠ. Από κει ξεκινάνε οι underground σύραγγες που οδηγούν στα headquarters αλλά κ σε ένα γκέι μπαρ στο Μοναστηράκι που οι πράκτορες πίνουν το ποτό τους

ΟΚ αν μου ζητήσεις να μην ξαναγράψω εδω θα το καταλάβω:)

Viola είπε...

Τι να σου πω... Εγώ πάντως σήμερα πήρα άνετα τις φωτογραφίες που ήθελα απο το σταθμό Μέγαρο Μουσικής...

Μη με καρφώσεις... :P

ioannisk είπε...

Ζωή
:)))

Δεν ήθελα να βγάλω τα κρατικά μυστικά στην φόρα, μη μείνει άνεργος ο ευαγελάτος.

ioannisk είπε...

viola
Το μέγαρο Μουσικής είναι το Αττικό Metro, άλλη εταιρία άλλοι κανονισμοί. Πχ στο Αττικό Metro απαγορεύονται οι τυρόπιτες τα γαριδάκια και τα κουλούρια. Πάντως ο κανονισμός τους δεν αναφέρει το κοκορέτσι και την γαρδούμπα άρα του χρόνου το πάσχα μπορούμε να σουβλίσουμε στο Μέγαρο...

doctor είπε...

Ο σταθμός της Βικτώριας ήταν για μένα ο πιο άσχημος.
Τα πλακάκια παρέπεμπαν σε W.C.
Όταν έκλεισε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες χάρηκα διότι (πίστευα ότι) θα άλλαζε το χρώμα στα πλακάκια.

Η έκπληξή μου ήταν μεγάλη όταν είδα ότι το χρώμα στα πλακάκια ήταν σχεδόν το ίδιο με το παλιό:
Ένας σταθμός W.C.

Οπότε ορθώς η διοίκησις του αποχωρητηρίου δεν αφήνει να φωτογραφίζονται οι επιβάτες μέσα στο .... wc!

Λόγοι "δημοσίας αιδούς" Γιάννη μου!

Μα τι λένε τα ούφα;
Εγώ πάω στο χωριό μου στον Έβρο και φωτογραφίζω το ποτάμι και την Τουρκία απέναντι και κανείς δεν μου λέει τίποτα, ούτε οι φαντάροι στο φυλάκιο, κι ας υπάρχει το απαγορευτικό σήμα.

Την ίδια έκπληξη ένιωσα κι εγώ σε ένα εμπορικό κέντρο στο Αμβούργο, όπου ένας σεκιουριτάς δεν μου επέτρεπε να πάρω φωτογραφίες και του είπα πως είμαι έλληνας δημοσιογράφος.
Μου ζήτησε δημοσιογραφική ταυτότητα, του έδειξα την κάρτα απεριορίστων διαδρομών του ΟΑΣΑ και μου είπε .... ΟΚ!
lol lol

doctor

ioannisk είπε...

doctor
Διαφωνώ για τα πλακάκια, παρόλο που μετά τους Ολυμπιακούς πράγματι μοιάζουν με πλακάκια μπάνιου :) Μου αρέσουν γιατί μου θυμίζουν μία άλλη εποχή.

Πιστεύω πως αν δηλώσω δημοσιογράφος θα πανικοβληθούνε.

ερινύες είπε...

nomizw pws i pio logiki e3igisi einai auti tis zwis...

pantws de mou kanei entupwsi i apagoreusi...
eixan er8ei kati filoi tou sygatoikou mou sto londino kai epeidi bgazan photos sto tube, tous stamatise i asfaleia gia elegxo..auto pou me egxwse itan oti o asfalitis kratouse enan xarti kai to epaize touristas...eixa tin ais8isi oti kukloforoun mono me kamparntines.

ps1)gardoumpa efaga prwti fora proxtes kai de mou arese.
ps2)ta plakakia gia kapoion parado3o logo ta briskw polu romantika

Astero είπε...

Γμτ είχα την εξήγηση έτοιμη αλλά με πρόλαβε η Ζωή!

Όσο για την εμφάνιση του σταθμού, θα συμφωνήσω με τον doctor. Ο σταθμός της Βικτώριας ήταν πάντα για μένα "αυτός ο σταθμός που είναι σαν τουαλέτα". Ομολογώ ότι τον καινονύριο δεν τον έχω δει.

Πολύ καλή η ιδέα με το κοκορέτσι. Να οργανωθούμε για του χρόνου!

Κοινότητα Εκάλης είπε...

exei na kanei me logous asfalias, o sta8mos sth victoria den sou 8imizei sta8mo londinou before ww2?

vevaia h vlakia opws les paei sinefo,edw den afinoun ta podilata sto metro.

otan fevgo apo pl.attikis prepei ka8e toso na ipen8imizw ston security oti kapoios kapnizei k na tou to dixnw mpas k kanei th doulia tou

ioannisk είπε...

@ερινύες
Άρα δεν θα έρθεις στο πασχαλινό γλέντι μας στο Σταθμό "Μέγαρο Μουσικής"; Κρίμα.

@astero
Φαίνεται πως ήμουνα δημόσιος κίνδυνος που θέλησα να βγάλω φωτογραφίες τα πλακάκια.

Ο παλιός σταθμός Βικτωρίας ήταν πολύ ωραίος.

@politics & free thinking
Ναι μοιάζει και είναι ένας από τους λόγους που μου αρέσει. Έχει κάποια "ιστορικότητα" μου θυμίζει άλλες εποχές που δεν έζησα, δεν είναι απρόσωπος όπως οι υπόλοιποι.

Για τα ποδήλατα, δεν ξέρω μου φαίνεται υπερβολικά ηλίθιο. Στις αναπτυγμένες χώρες συνδιάζουν τα ΜΜΜ και τα ποδήλατα. Στις Βρυξέλλες αλλάξαν τα Metro και πλέον σε κάθε τρένο υπάρχει και ειδικός χώρος σε ένα βαγόνι για τα ποδήλατα (άλλο αν σπάνια δεις ποδήλατο στο metro).

Το τσιγάρο στους κλειστούς χώρους κάνει καλό. Οι φωτογραφικές μηχανές και τα ποδήλατα είναι πρόβλημα δημόσιας υγείας και τάξης.

Disposition21 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Disposition21 είπε...

Καλά αυτό είναι απαράδεκτο, να μην σε αφήνουν να βγάλεις φωτογραφία στο σταθμό! Εμένα με αφήνουν και βγάζω φωτογραφίες στο μετρό της Μόσχας, που έχει παντού σεκιουριτάδες και μπάτσους, κι έχουν και παρελθόν πολύνεκρων τρομοκρατικών χτυπημάτων στο μετρό.

Ίσως βέβαια από το σταθμό Βικτωρίας να ξεκινά και κάποια μυστική γραμμή του μετρό, όπως υπάρχει εδώ :)

Φταίει κι ο εξοπλισμός σου όμως :) Η Sony είναι εξαιρετική μηχανή αλλά είναι ογκώδης και ...κάνει μπαμ από μακριά.

ioannisk είπε...

disposition21
Μα αφού και κάνει μπαμ δεν καταλαβαίνω τον λόγο. Αν υποθέσουμε πως είναι για λόγους ασφάλειας οι τύποι πίσω από τις κάμερες θα με αναγνωρίσουν αμέσως.

IdentityCafe είπε...

χαχαχα Βιολα!!!
Σωστηηηηηηηηηηηη!

Ανώνυμος είπε...

Φιλοι μου, μην ψαρώνεται η φωτογραφιση κοινοχρηστων χωρων του μετρο (και οχι προσωπων) ΔΕΝ απαγορεύεται. Το αντιθετο (η απαγορευση δηλαδη απο τον οποιοδηποτε σεκιουριτα, υπαλληλο ή αλλον) υποπίπτει στο Ποινικό Αδίκημα της κατάχρησης Εξουσίας. Για τους "Σεκιουριτάδες" ισχύει και το Αδίκημα της Αντιποίησης Αρχής. Σε όποιον επιβληθεί τέτοια απαγόρευση στοιχειοθετείται η απαίτηση χρηματικής αποζημίωσης λόγω της απαγόρευσης ασκήσεως ατομικού δικαιώματος και επειδή θίγεται η τιμή και η προσωπικότητα του.

Διαβαστε περισσοτερα εδω:
http://www.leoforeia.gr/forum/index.php?s=3fbe8ff9ea3737242d15dc5fe135d69d&showtopic=58