Κυριακή, Απριλίου 08, 2007

Και Αλβανοί εμπλέκονται στον φόνο του 22χρονου

Δεν είχα σκοπό να γράψω για τα επεισόδια της λεωφόρου Λαυρίου και αυτό για διάφορους λόγους.

- Δεν είναι είδηση. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ιατροδικαστής για να καταλάβει ότι όταν πετάει πέτρες, καρέκλες ή μαχαιρώνει έναν άνθρωπο η πιθανότητα να σκοτώσει είναι πολύ μεγάλη.
- Ίσως να ζηλεύω. Να ζηλεύω που υπάρχουν άνθρωποι που είναι διαθετιμένοι να σκοτώσουν και να πεθάνουν για ιδεολογίες, πράσινες, κόκκινες ή κιτρινόμαυρες. Δεν ανήκω σε αυτούς, δε νομίζω πως θα θυσιαζόμουνα με τόση ευκολία.
- Fatality. Ξύλο πέφτει ακόμα και σε τοπικούς αγώνες (και εκεί ίσως περισσότερο) λογικό δεν είναι να πεθάνει κάποτε, και όχι πως ήταν η πρώτη φορά, κάποιος;

Μπορώ να αναφέρω πολλούς άλλους λόγους.

Όμως η όλη υπόθεση κίνησε το (τηλεοπτικό) μου ενδιαφέρον. Δεδομένου ότι η δολοφονία έγινε ελάχιστες μέρες μετά το σόου που έδωσαν τα παλικάρια της “Γαλάζιας Στρατιάς” μαζί με απλούς οπαδούς στον αγώνα Ελλάδα - Τουρκία, ήμουνα περίεργος να δω αν τα ΜΜΕ θα αποφάσιζαν να σταματήσουν επιτέλους την υποκρισία. Έτσι είδα για μερικές ημέρες τις “ειδήσεις” της ΝΕΤ. Παρένθεση, τι απίστευτη φλυαρία. 30 λεπτά, τουλάχιστον, για να περιγράψουν ένα θέμα που ένα σοβαρό δελτίο θα το κάλυπτε σε 10 λεπτά και πολύ πληρέστερα.

Η γραμμή της ΝΕΤ, έτσι όπως την κατάλαβα εγώ, είναι πως τα περισσότερα επεισόδια είναι ξενόφερτα (με την "διεθνή των χούλιγκανς") και πως οι ΠΑΕ δεν φταίνε σε τίποτα. Επίσης πως η μεγαλύτερη ευθύνη ανήκει στην αστυνομία. Υποθέτω πως όταν χρειάζονται 17 διμοιρίες των ΜΑΤ για να καλύψουν έναν αγώνα βόλευ γυναικών(!) τα πάντα στην κοινωνία μας δουλεύουν τέλεια.

Τέλος δεν μπορώ να μην σχολιάσω και το γεγονός ότι κατόπιν εορτής έβγαιναν διάφοροι δημοσιογράφοι και έλεγαν πως ήξεραν για το randez-vous. Γιατί δεν ενημέρωσαν τον κόσμο πριν τα επεισόδια; Σίγουρα για τη βία δεν φταίνε καθόλου οι δημοσιογράφοι και σίγουρα όταν έχουμε σχολιαστές – οπαδούς που φωνάζουν από τα κανάλια "εμένα με πειράζει που χάσαμε από την Τουρκία", όπως ο μένιος, τότε μάλλον προωθούν το Ολυμπιακό πνεύμα.

Οκ η υποκρισία συνεχίζεται, σε 2-3 εβδομάδες που θα έχει ξεχαστεί το θέμα θα γυρίσουμε στο business as usual, τι να σχολιάσω;

Σήμερα όμως διάβασα στην Καθημερινή το εξής αρθράκι (τελευταία παράγραφος): EΠI ΣKOΠON: Και Αλβανοί εμπλέκονται στον φόνο του 22χρονου. Σημείωση: στην έντυπη έκδοση βρίσκεται σε ειδικό πλαίσιο για να φαίνεται καλύτερα.

Ευχαριστούμε κυρία Εύα Kαραμανώλη (την οποία δεν γνωρίζω σαν δημοσιογράφο). Σύμφωνα με τις εγκυρότατες πηγές σας, δηλαδή ο ξάδελφος της γκόμενας του φίλου του περιπτερά, τα επεισόδια τα οργάνωσαν Αλβανοί.

Επιτέλους βρήκαμε τον ένοχο, το ξένο που ζει στην χώρα μας. Είναι δυνατόν να κάνουν Έλληνες τέτοια πράγματα χωρίς ξένο δάκτυλο;

Άλλωστε και για τα αίσχη του 2004 φταίνε οι Αλβανοί. Ακούς εκεί να μας κερδίσουν οι κηπουροί μας!

Αμάν ποια! Δεν τρώμε τόσο πολύ κουτόχορτο.


Υ.Γ. Το πάσχα είναι η γιορτή της Άνοιξης:

37 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραίο ποστ.
Τα είπες όλα.
Το ότι φταίνε όλοι εκτός από τις ΠΑΕ, είναι γελοίο κ μόνο που το αναφέρουνε.
Όχι δεν τρώμε κουτόχορτο αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κανείς δεν κατονομάζει τους πραγματικούς ενόχους.

doctor είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
doctor είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
doctor είπε...

Αυτοί οι χούλιγκανς χρησιμοποιούνται από τους προέδρους των ομάδων ως ιδιωτικοί στρατοί.
Σήμερα οι ΠΑΕ βγαίνουν και λένε ότι δεν είναι τα πράγματα έτσι, προκαλώντας την νοημοσύνη μας.

Όταν είχε γίνει το φάιναλ φορ του μπάσκετ στο Τελ Αβίβ το 1994, οι δύο εκ των τεσσάρων φιναλίστ ήταν οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.

Οι κ. Κόκκαλης και οι Αφοί Γιαννακόπουλοι ναύλωσαν πλοία για να μεταφέρουν εκεί τους ... στρατούς τους.

Στο Τελ-Αβίβ οι οπαδοί των δύο ομάδων επιδόθηκαν σε μεγάλης έκτασης επεισόδια μεταξύ τους, μέσα σε πλατείες και δρόμους της πόλης διασύροντας την χώρα μας διεθνώς.

Πολλοί από αυτούς συνελήφθησαν από την Ισραηλινή Αστυνομία, η οποία ως γνωστόν δεν αστειεύται.
Τους έβαλαν σε κάτι υπόγεια που δεν περνούσε ούτε αχτίδα Ηλίου (είχα φίλο που γεύτηκε την διαφορά της καταστολής ανάμεσα στις δύο χώρες και μου περιέγραψε από πρώτο χέρι τα γεγονότα, "εκεί δεν παίζουν" μου είπε).

Τότε εμφανίστηκαν οι ...άνθρωποι των προέδρων και πλήρωσαν αρκετά εκατομμύρια για να αποφυλακίσουν τους .... στρατιώτες ώστε αυτοί να συνδράμουν την ομάδα τους στον αγώνα...

Η πρόταση για διάλυση των επαγγελματικών σωματείων και για εκ νέου στήσιμο του αθλητισμού, με βρίσκει σύμφωνο.

Οι σκανδιναβικές χώρες αυτό εφαρμόζουν και μπορεί να μην έχουν δυνατούς συλλόγους αλλά παράγουν ποδοσφαιριστές και έχουν πολύ καλές εθνικές ομάδες.

Τόσο σημαντικοί είναι πια στα αθλητικά δρώμενα οι κ. Κόκκαλης και Βαρδινογιάννης;

Το αντίθετο θα έλεγα.
Είναι οι ηθικοί αυτουργοί του πρόσφατου μακελειού και αντί να ζητήσουν μια συγνώμη για αυτά τα αίσχη, διαχώρισαν την θέση τους και είπαν ότι το πρόβλημα δεν είναι αθλητικό αλλά κοινωνικό!!!
Δηλαδή δεν τους αφορά μεν, αλλά επειδή είναι καλοί θα βοηθήσουν την πολιτεία!!!

Η σημαία του Παναθηναϊκού στο φέρετρο του νεκρού των πρόσφατων επεισοδίων αλλά και η αυτοπρόσωπη παρουσία των Αφών Γιαννακόπουλου στην κηδεία τι σημαίνει;
Κηδεύτηκε ο Λαμπράκης ή ο Πέτρουλας των Παναθηναϊκών;
Είμαστε σοβαροί;
Καλά, οι άνθρωποι, οι συγγενείς αυτού του παιδιού πως επέτρεψαν αυτό το αίσχος;

doctor

Υ.Γ. Δεν δέχομαι ως φορολογούμενος πολίτης να χρησιμοποιείται η ελληνική αστυνομία στα γήπεδα για να φρουρεί τα συμφέροντα των προαναφερθέντων επιχειρηματιών ενώ θα έπρεπε να είναι στους δρόμους, στις πλατείες, στις γειτονιές.
Και αν το κάνει, οι κύριοι αυτοί να πληρώνουν την παροχή υπηρεσιών προς την Ελληνική Αστυνομία και όχι ο ελληνικός λαός.

Δεν δέχομαι επίσης ως φορολογούμενος πολίτης να πληρώνει η (καταχρεωμένη υποτίθεται) ΕΡΤ με 30.000.000 ευρώ τα δικαιώματα των αγώνων του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Το θέαμα που παρακολουθώ στο Champions League (π.χ. το Μπαρτσελόνα-Λίβερπουλ 1-2)σε αντιπαραβολή με το οικτρό θέαμα του ελληνικού πρωταθλήματος (ο μισός αγώνας είναι επεισόδια, διαμαρτυρίες στον διαιτητή, φάουλ, κοκορομαχίες των ποδοσφαιριστών και ψεύτικοι τραυματισμοί) είναι η μέρα με την νύχτα.

Ας πέσουν οι μάσκες πια και ας κατονομάσουμε τον άλλο μεγάλο αυτουργό, τον αθλητικό-οπαδικό τύπο που με πρωτοσέλιδα του στυλ "Σκίστε τους", "Λιώστε τους", "Όχι έλεος" κ.λπ. ωθούν τον νέο στον φανατισμό σήμερα και στην βία αύριο.

doctor

doctor είπε...

Ακολουθεί ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο, σχετικά με το θέμα που συζητάμε:

Βεντέτα με εισαγόμενους... χούλιγκαν

Όσο για τους Αλβανούς που εμπλέκονται στον φόνο, ξεχάσατε με πόση ευκολία οι δημοσιογράφοι έλεγαν ότι οι δράστες του φονικού με τους πέντε κυνηγούς είναι πιθανότατα αλβανοί...

Ομοίως,ο αλβανός ποδοσφαιριστής Sotir Nini είναι ο ταλαντούχος έλληνας ποδοσφαιριστής Σωτήριος Νίνης.
Όπως η Mirela Maniani είναι η ελληνίδα ακοντίστρια.

Κατά πως μας βολεύει δηλαδή.
Η κουτοπονηριά σε όλο της το μεγαλείο.

doctor

Disposition21 είπε...

Σωστός!

Οι κόκκινοι-πράσινοι-κιτρινόμαυροι στρατοί υποστηρίζονται από τους προέδρους κι εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους. Αλλά όταν γίνονται επεισόδια λένε φταίει μόνο ...η αστυνομία.

Εγώ πολύ στενοχωρήθηκα που δεν πέρασε κι ο Ολυμπιακός στο Basket Final Four της Αθήνας. Θα έπαιζαν Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και θα θαύμαζε όλη η Ευρώπη πώς γίνονται τα πολιτισμένα ντέρμπυ στην Ελλάδα. Αν και στους ευρωπαϊκούς αγώνες συνήθως κάνουμε τις κότες, για να μην τιμωρηθούμε και ξεφτιλιστούμε.

flying smurf είπε...

Το θέμα δεν είναι απλό. Η πλειοψηφία των άρθρων για τον χουλιγκανισμό στην Ελλάδα είναι γελοία... οι τηλεοπτικές εκπομπές και οι προτάσεις για τη πάταξή του το ίδιο.
Ο, αντιπαθέστατος και ξεδοντιάρης, Γεωργίου είχε πει μια φορά στο παρελθόν κάτι πολύ σωστό: Ε, αφού είδα το Χατζινικολάου να κάνει εκπομπή για το χουλιγκανισμό, τότε μπορώ πλέον να κάνω και εγώ διαφήμιση για οδοντόκρεμα...

Η αστυνομία έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για ότι γίνεται αλλά δεν είναι η ρίζα του κακού... Αλλού πρέπει να ψάξουμε...
Μια ερώτηση "ψιλοάσχετη": γνωρίζει κάποιος ποιος είναι ο δικηγόρος των συλληφθέντων οπαδών του ολυμπιακού;

Α, και να μην το ξεχάσω: Δε πρέπει να βάζουμε όλους τους οργανωμένους στο ίδιο σακί.

ioannisk είπε...

Συγνώμη για την καθυστέρηση.

Ας αρχίσω με μία προσωπική ιστορία.

Πριν από αρκετά χρόνια, ισως και 10, γυρνούσα σπίτι μου με τον ηλεκτρικό. Στο ΟΑΚΑ είχε αγώνα, δεν θυμάμαι ποιος από τους 3 έπαιζε και δεν έχει σημασία. Λίγο πριν φτάσουμε στην Ειρήνη άρχισαν να πέφτουν πέτρες, πολλές, στο τρένο. Δίπλα σε ένα παράθυρο καθόταν ένας κύριος μίας κάποιας ηλικίας. Όπως είναι λογικό μία πέτρα έσπασε το τζάμι και ο κύριος τραυματίστηκε, όχι σοβαρά, από τα γυαλιά. Το τρένο σταμάτησε υποχρεωτικά στην επόμενη στάση και ακόμα θυμάμαι το ύφος του κυρίου: "γιατι;".

Δεν είμαι ο μόνος που είχα τέτοια εμπειρία.

Η βία στον αθλητισμό είναι υπερβολικά διαδεδομένη αλλά τα ΜΜΕ την αναφέρουν σπάνια. Όλοι όσοι έχουν πάει στο γήπεδο και όχι υποχρεωτικά στους φανατικούς έχουν γίνει θεατές "ρομαντικών σκηνών".

ioannisk είπε...

@Ζωή
Δεν ξέρω ποιοι είναι οι πραγματικοί ένοχοι. Υποθέτω ένοχοι είναι πολλοί και στις ΠΑΕ και στα ΜΜΕ και στην αστυνομία αλλά και εμείς οι τρίτοι που δεν αντιδράμε.

@doctor
Έθεσες πολλά θέματα :)

Συμφωνώ για τους ιδιωτικούς στρατούς, πόσοι και πόσοι "άνθρωποι της νύχτας" δεν έχουν αγοράσει ομάδες για προστασία; Σε αυτό όμως πρέπει να παραδεχτώ τον Κόκκαλη και ας γίνω κυνικός. Κέρδισε, κατά κράτος, το παιχνίδι παίζοντας με τους νόμους του παιχνιδιού. Έχει τον πιο πιστό ιδιωτικό στρατό, άλλωστε πολλοί από τους αρχι-οργανωμένους δουλεύουν και στις εταιρίες του.

Ποινές σαν αυτές που αναφέρεις εξαγοράζονται πάντα από τις ΠΑΕ και σε όλες τις χώρες. Ακόμα θυμάμαι την ναυμαχία που έγινε στα ανοιχτά της Χάιφα.

Για την σημαία στο φέρετρο δεν έχω να προσθέσω τίποτα.

Δεν νομίζω πως είναι λύση η κατάργηση του επαγγελματικού αθλητισμού.

Δεν πληρώνεις μόνο τα ΜΑΤ αλλά και τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τα χρέη των Α.Ε. (!) είτε αυτές είναι ΠΑΕ είτε ΚΑΕ είτε...

Πάντως το πρόβλημα είναι και κοινωνικό.

@disposition21
Έτσι όπως πάνε θα μας κάνουν fan του πολύδωρα και της πολιτικής του. Υπερβάλω :)

@flying smurf
Καλώς ήρθες

Για τα ΜΜΕ θα ήθελα να σημειώσω την εξαίρεση του Πανούτσου. Πρέπει να είναι ο μόνος που λέει τα πράγματα με το ονοματάκι τους. Για παράδειγμα το Σάββατο μετά τον αγώνα Ελλάδα - Τουρκία ο σωτηρακόπουλος άρχισε να λέει πως και στην Τουρκία γίνονται τα ίδια. Αμέσως τον διέκοψε ο Πανούτσος και του είπε το αυτονοόητο: Δεν με νοιάζει τι γίνεται στην Τουρκία αλλά τι κάνουμε εμείς.

Δεν έχω απάντηση στο quiz σου. Μήπως είναι ο κούγιας;

Θα συμφωνήσω για τους οργανωμένους και πως πολλές φορές δεν είναι χειρότεροι από τους "απλούς" φιλάθλους. Οι χειρότεροι πρέπει να είναι οι "επώνυμοι", κούγιας, Πρετεντέρης, γιανακόπουλοι brothers κλπ.

ioannisk είπε...

Κομβικό σημείο για την βία είναι η εφημερίδα του αναστασιάδη "Πρωταταθλητής". Την ανέφερε και ο doctor ("Ας πέσουν οι μάσκες πια και ας κατονομάσουμε τον άλλο μεγάλο αυτουργό, τον αθλητικό-οπαδικό τύπο που με πρωτοσέλιδα του στυλ "Σκίστε τους", "Λιώστε τους", "Όχι έλεος" κ.λπ. ωθούν τον νέο στον φανατισμό σήμερα και στην βία αύριο.").

Αλήθεια που βρήκε τα χρήματα για να γίνει εκδότης;

Προ πρωταταθλητή υπήρχαν οι εφημερίδες Φως (ολυμπιακός) Αθλητική Ηχώ (παναθηναϊκός) Ώρα για Σπορ (ΑΕΚ). Η Σπορ του Βορρά ήταν ειδική κατηγορία από παλιά. Ήταν εφημερίδες οπαδών. Όποιος την αγοράζε την αγόραζε επειδή είναι οπαδός της συγκεκριμένης ομάδας. Πουλούσαν ψέματα στους αναγνώστες τους (Ο maradona υπέγραψε στην ΑΕΚ κλπ) αλλά μέχρι εκεί.

Ο αναστασιάδης βγάζει την φυλλάδα του σκοπός της οποίας είναι να φανατίζει τον κόσμο. Όπως είναι λογικό αντέδρασαν και τα άλλα στρατόπεδα και έβγαλαν τις αντίστοιχες φυλλάδες. Από τότε έχουμε ένα πληστηριασμό φανατισμού.

Ο αναστασιάδης θεωρείται ένας αξιοσέβαστος showman και οι εκπομπές του είναι από τις πρώτες σε ακροαματικότητα.

Άρα είναι και κοινωνικό πρόβλημα μιας και η κοινωνία επιβραβέβει τον ιδρυτή των φυλλάδων-λίκνο-φανατισμού.

Κοινότητα Εκάλης είπε...

Ενταξει μην ασχολουμαστε με καμεννα καναλακια τυπου ΑΝΤ1 και φιλαθλους και πρωταθλητες. Ειναι γνωστο οτι πλεον απευθυνονται σε αγραμματους. Ειδικα ο ΑΝΤ1 δεν εχω ξαναδει τετοιο ξεπεσμο, με θεμο, εισαγελλατο κλπ. μιλαμε πλεον για μεγαλη καταντια.

οσο για τους αλβανους, μπορει να ηταν εκει οι καθενας ή να ειναι και η ευκολη λυση για καποιους "το εκανε αλβανος οχι εμεις να πουνε οι αλητες-οργανωμενοι οπαδοι".

Πρεπει οι συλλογοι να ειναι ειτε ερασιτεχνικοι ειτε αν εστιαζονται μονο σε ενα αθλημα οπως βρετανια και αλλες χωρες.

ioannisk είπε...

politics & free thinking
Δεν νομίζω πως η λύση είναι ο ερασιτεχνισμός ή οι ομάδες να έχουν παρουσία σε 1 μόνο άθλημα.

"Ενταξει μην ασχολουμαστε με καμεννα καναλακια" Καμένα - ξεκαμένα αυτά βλέπει η πλειοψηφία και αυτά είναι οι opinion leaers στην χώρα μας, οπότε πρέπει ασχοληθούμε με τα χάλια τους.

ioannisk είπε...

Δεν το αναφέρω στα σχόλια μου (παρόλο που το αναφέρει ο doctor και ο politics & free thinking) αλλά αυτό που πράγματι με τσάντισε είναι ότι η κ. Kαραμανώλη κατηγορεί, έστω και με "αλλά", Αλβανούς.

Κοινότητα Εκάλης είπε...

ειναι γνωστό ότι σε εγκληματικες συμμοριες κατα 80% ο εγκεφαλος ειναι ελληνας και οι hitmen ειναι αλβανοι ή ότι άλλο. Εμεις τον εγκεφαλο θελουμε, όχι τους hitmen

Ανώνυμος είπε...

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω σε τι εξυπηρετεί τους μεγαλοπαράγοντες όλος αυτός ο φανατισμός.

ioannisk είπε...

@politics & free thinking
Δεν γνωρίζω τα ποσοστά. Αυτό που γνωρίζω είναι πως οι Αλβανοί είναι οι usual suspects, όπως παλιά ήταν οι γύφτοι, παλιότερα οι πρόσφυγες από την Μ. Ασία κλπ.

@Ζωή
Πολλοί λόγοι.
- Ασυλία. Αν με πειράξεις θα τα βάλεις με τους οπαδούς της ομάδας μου
- Γόητρο - ego. Κοίτα έχω Χ εκαντοντάδες κρετίνους που με έχουν για θεό.
- Πελατεία. Υπάρχουν καλύτεροι πελάτες από τους φανατικούς;

Υποθέτω πως οι κοινονικές επιστήμες έχουν ασχοληθεί με το θέμα αλλά δεν ξέρω κάτι συγκεκριμένο.

Κοινότητα Εκάλης είπε...

ε..ναι..παντα ετσι ηταν, μην νομιζεισ, και η γυναικα μου ειναι καραμανλη απο την καππαδοκια και οταν το ειπε σε ενα παπα (υψηλο στελεχος της εκλησσιας) ειπε, εισεις οι καραμανλιδες δεν ειστε ελληνες και μαλακιες τετοιες, και οι καραμανλιδες και ολοι οι καπαδοκες ειναι οι πιο θρησκοι ελληνες και ηταν και υπο ισλαμικοφασιστικη κατοχη και σε dhimmi κατασταση για πανω απο 700 χρονια.

ioannisk είπε...

Για τους Καραμανλήδες.

Το έμαθα πριν από λίγο καιρό και από σπόντα :)

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ είπε...

Για όλα τα κακά, φταίνε οι Αλβανοί. Για όλα τα καλά, υπαίτια είναι η αθάνατη ελληνική ψυχή.

Στη θεσσαλονίκη δε, φταίνε μόνο τα αφεντικά των βλαχο-αθηναϊκών ΠΑΕ. Λες και τα δικά μας λουλούδια φυτρώνουν σε άλλο χώμα. Πιο ελληνικό. Α ρε κούνια που μας κούναγε...

ioannisk είπε...

michalakis
Αν προσθέσουμε και την κόντρα Αθήνα - Θεσσαλονική θα χάσουμε την ... μπάλα :)

Λες και δεν ξέρουν όλοι τι γίνεται στα Τέμπη.

Ας πω άλλη μία σχετική ιστορία (ο παππούς που λέει ιστορίες θα γίνω :)).
Είχα πάει σε μία μετανεσονύχτια διαδήλωση ενάντια στα μέτρα παπαθεμελή (να κλείνουν τα μαγαζιά στις 3 το πρωί κλπ). Στην μέση της διαδήλωσης βρέθηκαν και μερικά λεωφορεία με θεσσαλονικιότικες πινακίδες. Στα λεωφορεία υπήρχαν μαθητές σε σχολική εκδρομή. Κάτι "λεβέντες" είδαν τα λεωφορεία και το θέμα της διαδήλωσης άλλαξε σε "Γαμι... ο ΠΑΟΚ και η Θεσσαλονική". Άρχισαν να πετάνε αντικείμενα στα λεωφορεία και να τα κλοτσάνε. Το κωμικοτραγικό ήταν πως οι μαθητές στα λεωφορεία ήταν από την Λάρισα και αρχίσαν να γράφουν σε χαρτιά και να τα δείχνουν "Είμαστε από την Λάρισα"...

Ευτυχώς τα λεωφορεία έφυγαν με μόνο υλικές ζημιές.

Astero είπε...

Εγώ τώρα πειράζει να μην ασχοληθώ με όλους αυτούς τους γελοίους και να κρατήσω την τελευταία φωτό, που είναι όμορφη?

Γιατί όσο περνάει ο καιρός δυσκολεύομαι όλο και περισσότερο να βρω ομορφιές σ' αυτή τη χώρα...

doctor είπε...

ioannisk said...
Για τους Καραμανλήδες.

Το έμαθα πριν από λίγο καιρό και από σπόντα :)

Απρίλιος 10, 2007 6:41 μμ

------------

Για τους γκαγκαούζους (γκαγκαβούζηδες όπως τους λέμε στον Έβρο) ήξερες Γιάννη;

Για δες:

ΓΚΑΓΚΑΟΥΖΟΙ

flying smurf είπε...

ioannisk@

Ιστορίες σαν και τι δικιά σου έχω να πω δεκάδες... Το ίδιο και μάνα μου, ο πατέρας οι αδερφές μου κ.τ.λ. Βλέπεις το πατρικό μου είναι 5 λεπτά με τα πόδια από το Καραϊσκάκη...
Πανούτσος, χμμμμμμμμμμ... Είναι εδώ που λένε ότι στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος...

Μέχρι τη προηγούμενη εβδομάδα που είχα ενημέρωση, δικηγόρος τους ήταν αυτός της ΠΑΕ!

Εγώ πάντως, δε θα παραδεχτώ τον Κόκκαλη. Το αντίθετο μάλιστα, πιστεύω ότι είναι ένας από τους κύριους ενόχους των γεγονότων αυτών.

Το πρόβλημα είναι κυρίως κοινωνικό.

Disposition21 είπε...

Άσχετο, τι έγινε με τη Ρόμα χτες το βράδυ, τον Ολυμπιακό ζήλεψε κι έφαγε 7 γκολ από την Μάντσεστερ; Απαιτώ στο επόμενο Champions League να φάει 8 ή και 18 γκολ σε αγώνα ο Ολυμπιακός, ώστε να μη χάνουμε τέτοιες πρωτιές στην Ευρώπη!

Disposition21 είπε...

Και οι υπόλοιπες ελληνικές ομάδες να φάνε ακόμα περισσότερα, γιατί ως γνωστόν στην Ευρώπη οι ελληνικές ομάδες ...ανταγωνίζονται η μια την άλλη! :)

ioannisk είπε...

@astero
Ειδικά αυτή την περίοδο μπορείς να βρεις άπειρες ομορφιές στην Ελλάδα. Ας είναι καλά η Άνοιξη :)

@doctor
Δεν τους ήξερα. Ακόμα χειρότερα δεν έχω επισκευτεί (ακόμα!) τη Θράκη.

@flying smurf
Αυτό θέλω να πω. Ότι ιστορίες σαν αυτή που ανέφερα είναι μπανάλ και αυτό που με ενοχλεί είναι η υποκρισία των ΜΜΕ και στην τελική όλων μας.

Είδες ο κόκκαλης; Καθετοποιημένη εταιρία: προσφέρει ομάδα, τραμπούκους και νομική υποστήριξη!

Σίγουρα είναι από τους κύριους ενόχους αλλά αυτό που θέλησα να πω με το "παραδέχομαι" είναι ότι κέρδισε το παιχνίδι. Εμείς που πλήρώνουμε (και που και που τρώμε πέτρες) τι κάνουμε; Δηλαδή τι κάνουμε σαν κοινωνία μιας και συμφωνώ πως είναι και κοινονικό πρόβλημα. Πέρα από ένα post δεν έχω κάνει τίποτε άλλο, δυστυχώς.

disposition21
Μετά το 3ο γκολ τηλέφωνησα σε ένα φίλο Ιταλό που είναι φανατικός Roma "για να δω τι κάνει". Να δούμε πότε θα μου ξαναμιλήσει :)))

Κοινότητα Εκάλης είπε...

για καραμανλιδες..ειναι μπερδεμα, βασικα καππαδοκες ειναι της γυναικας αλλα μπερδευονται με καραμανλιδες,. η γλωσσα την μιλανε στο χωριο και ειναι αρχαια ελληνικα, καποια τουρκικα, κελτικα και τοπικες. μοιαζουν με τα ποντιακα και τα μιλαγαν γιατι οι τουρκοι τους απαγορευαν να μιλησουν ελληνικα αν και ειχαν κοινοτητες 15 μετρα κατω απο την γη και ζουσαν εκει.

Ανώνυμος είπε...

Το DNA των καραμανληδων το ψαξατε? Το παιζετε και αντιρατιστες

bidibis είπε...

Και που να δεις τι γίνεται στη σαλλλονικη Ioannis

doctor είπε...

Ανώνυμο said...
Το DNA των καραμανληδων το ψαξατε? Το παιζετε και αντιρατιστες

Απρίλιος 11, 2007 5:48 μμ

--------------

Να βλέπαμε και τις ... οδοντοστοιχίες τους μήπως;

Δεν ήξερα ότι υπάρχει εθνικό DNA.

Ευθυμήσαμε και σήμερα...

doctor

ioannisk είπε...

politics & free thinking
"καποια τουρκικα, κελτικα και τοπικες"
Κέλτικά; Λες να γίνει και η Ιρλανδία "εθνικός εχθρός"; και είναι και πολύ πιο μπροστά στις τεχνολογίες που σχετίζονται με το DNA...

@Ανώνυμο
Του Κώστα Καραμανλή εννοείς;

Ξέρεις που κάνουν τεστ DNA; Αν το δικό μου βγει "Τουρκικό" θα χάσω την ελληνική ιθαγένεια; Α ρε γλέντια θα πλουτίσω!

@bidibis (aka g.a.n.g)
Με γεια το νέο όνομα.

Τι είστε ποιο προχωρημένοι στην Θεσσαλονίκη; Αίσχος! Μάλλον θα έχετε πιο Ελληνικό DNA:)

@doctor
Σε παρακαλώ από αύριο θα μου στείλεις ένα αντίγραφο του DNA σου. Δεν δέχομαι να γράφουν στο blog μη καθαροί Έλληνες :P

Κοινότητα Εκάλης είπε...

γιαννη, δες λιγο ιστορια (οχι αυτη των βιβλιων το σχολειου)

φυσικα και γυρω απο την αγκυρα ο πλυθησμος ηταν κελτες (οπως και υπηρχαν και ελληνοφονοι γοτθοι στην κριμαια, δες και wikipedia to agliko) το 300 π.χ. εφτασαν στην ελλαδα οι κελτες, ακολουθησαν το Μ.Αλεξανδρο και εγκατασταθηκαν στην Αγκυρα που εκαναν την επαρχια της Γαλατιας που εγινε και θεμα αργοτερα με την ιδια ονομασια (Galatia Prima - Galatia Secunda). argotera afomoiw8ikan me ellines k meta me tourkous. o pontiakos xwros exei polla keltika stoixeia opws k h mousikh. me to kairo ir8an kai katalanoi (oi akrites itan ws epi to pleiston katalanoi) pou k aytoi anamix8ikan.

doctor είπε...

ioannisk said...
@doctor
Σε παρακαλώ από αύριο θα μου στείλεις ένα αντίγραφο του DNA σου. Δεν δέχομαι να γράφουν στο blog μη καθαροί Έλληνες :P

----------------

Αχ Γιάννη μου μισός Αρβανίτης και μισός πόντιος είμαι (η γιαγιά και ο παππούς ήρθαν από την σημερινή Γεωργία διότι ο πατερούλης θα τους έστελνε για σαφάρι στην Σιβηρία), οπότε το πιθανότερον είναι να μην είμαι εγγονός του Περικλέους βεβαίως βεβαίως.

Ενώ ο Καρά Τζαφέρ...

doctor

Κοινότητα Εκάλης είπε...

o karatzafer einai apo to albani ths arcadias an den kano la8os pou einai xwrio arvanitwn.

ioannisk είπε...

@politics & free thinking
Πλάκα ήταν για τους κέλτες όχι ειρωνεία :)

@doctor & politics & free thinking
Ο καρατζαφέρης με τέτοιο επίθετο μάλλον θα έχει κοινο DNA με τον Αττατούρκ.

Κοινότητα Εκάλης είπε...

o attaturk kripto evraios itan.

ena teleytaio neo..to alvanos einai psevdonimo k oxi e8nikotita enos apo osous eixan parei meros se oti egine sthn paiania

ioannisk είπε...

Χαχχαχαααχαχαχχααχ

Και η Kαραμανώλη το έγραψε χωρίς να ξέρει τι γράφει;