Τετάρτη, Ιανουαρίου 03, 2007

Quartier Européen

Στις Βρυξέλλες η περιοχή που στεγάζονται οι κεντρικές υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ονομάζεται «Quartier Européen», δηλαδή «Ευρωπαϊκή Γειτονιά», και βρίσκονται σε ένα ρόμβο που έχει σαν όρια τις στάσεις Metro: Merode, Schuman, Art-Loi και τον σταθμό του τραίνου Luxembourg.

Τα βασικά κτίρια είναι:
Της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Απέναντι βρίσκεται το κτίριο του Συμβουλίου της Ευρώπης

Λίγο πιο μακρυά το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Όμως το αγαπημένο μου κτίριο της Ευρωπαϊκής Γειτονιάς είναι αυτό

Δεν σχετίζεται με το τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μιας και είναι το κεντρικό τζαμί των Βρυξελλών και παράλληλα και Ισλαμικό πολιτιστικό κέντρο. Πως να το κάνουμε η πρωτεύουσα της Ευρώπης είναι εξ’ ορισμού πολυπολιτισμική.


Υ.Γ. Σκέφτηκα αρκετά αν «έπρεπε» το πρώτο Post μου για το 2007 να είναι post γκρίνιας, αλλά έκανα το λάθος να δω για λίγο τον μακαριότατο στην ERT SAT την παραμονή της πρωτοχρονιάς και δεν κρατήθηκα.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θεωρώ ότι πρέπει να ξαναδοθεί το κτήριο στο Μοναστηράκι που ήταν πρώην τζαμί, στη Μουσουλμανική κοινότητα της Αθήνας. Μάλιστα επειδή υπάρχουν διάφορες ομάδες από διαφορετικές εθνότητες να υπάρξει ένας κανονισμός χρήσης του κτηρίου, έτσι ώστε όλες οι ομάδες να μπορούν να έχουν πρόσβαση.
Αυτό θα ήταν μια σπουδαία συμβολική κίνηση που θα επέτρεπε στο ΥΠΕΞ να πιέζει περισσότερο για τα δικαιώματα των Χριστιανών της Κων/πολης.
Επίσης αξιόλογες αριθμητικά κοινότητες (π.χ Πακιστανοί) θα έπρεπε να χρηματοδοτηθούν για να έχουν κάπου αλλού το αποκλειστικά δικό τους τζαμί.
Αυτό που πραγματικά χρειάζεται να περιοριστεί είναι η δυνατότητα των Ουαχαμπιτών (σέκτα του Ισλάμ με πολλά χρήματα λόγω Σαουδ. Αραβίας) να προσελκύουν όλους τους Μουσουλμάνους, καθώς είναι ακραίοι Φουνταμενατλιστές που δεν ευνοούν την ενσωμάτωση των ομόθρησκών τους στην Ευραωπαϊκή κουλτούρα.
Όλα αυτά

ioannisk είπε...

κκ
Χρόνια σου πολλά.

Δεν θέλω την δημιουργία τζαμιών στην Ελλάδα ώστε να βρούμε ένα επιχείρημα για να πιέζουμε την Τουρκία. Τζαμιά πρέπει να υπάρχουν στην Ελλάδα επειδή υπάρχουν κάτοικοι στην χώρα μας οι οποίοι είναι Μουσουλμάνοι και τα ζητάνε / χρειάζονται.

Σίγουρα δεν θέλω τα τζαμία που (αν) ανοίξουν στην Ελλάδα να γίνουν χώροι αναπαραγωγής θρησκευτικού φανατισμού.

Δεν με πειράζει αν το παλιό τζαμί στο Μοναστηράκι ξαναγίνει τέμενος, ίσα-ίσα θα μου αρέσει.

Κοινότητα Εκάλης είπε...

Σε μία κουβεντα με το ρομπερτ σπενσερ, τον νο1 ειδικο σε ισλαμ, μου αναλυθηκε το ποσο κρισιμο σημειο ειναι η χρηματοδοτηση. Δυστυχως το ΠΑΣΟΚ ειχε κανονισει χρηματοδοτηση απο τους ουαχαμπιτες της Σ.Αραβίας. Θελει προσοχη, οπως επισης και να δωθει η ακροπολη ως ναος στους 200-300,000 ελληνες εθνικους.

ioannisk είπε...

chris
Διαφωνώ να γίνει η Ακρόπολη ναός για οποιοδήποτε, είναι μνημείο για όλη την ανθρωπότητα (όπως και η Αγ. Σοφιά και πολλά άλλα).

Για την χρηματοδότηση των τζαμιών δεν έχω άποψη, δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.