Κυριακή, Δεκεμβρίου 17, 2006

Η Φυλή «ξέρω - ξέρω».

Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που δηλώνοιυν όλη την ώρα ότι ξέρουν. Για την ακρίβεια όταν τους λες κάτι απαντάνε «ξέρω - ξέρω», παρόλο που είσαι σίγουρος ότι δεν ξέρουν. Για αυτούς τους ανθρώπους λέω πως ανήκουν στην Φυλή «ξέρω - ξέρω».

Σε γενικές γραμμές ανήκω σε μία άλλη φυλή, την Φυλή «δεν ξέρω - δεν ξέρω» δεδομένου ότι σε γενικές γραμμές πράγματι δεν ξέρω για τα περισσότερα θέματα που συζητάνε οι παρέες ή που απασχολούν την ανθρωπότητα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της Φυλής «ξέρω - ξέρω» είναι τα gadgets και γενικά οι ηλεκτρονικές συσκευές.

Έχω μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή η οποία είναι ημί-αυτόματη δηλαδή προορίζεται για εμάς που ανήκουμε στην Φυλή «δεν ξέρω – δεν ξέρω». Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να σκοπεύσεις, να πατήσεις ελαφριά το κουμπί μέχρι να «λοκάρει» το focus και όταν ακουστεί το μπλινκ-μπλινκ τότε να πατήσεις το κουμπί δυνατά για να βγει η φωτογραφία.

Μερικοί φίλοι μου ανήκουν στην Φυλή «ξέρω - ξέρω». Όσες φορές (και είναι άπειρες που να πάρει) έχουν θελήσει να χρησιμοποιήσουν την μηχανή μου προσπαθώ να τους εξηγήσω την απλούστατη διαδικασία. Η απάντηση τους είναι η ακόλουθη: «ξέρω - ξέρω» (παράξενο...). Οι φωτογραφίες που βγάζουν είναι σαν το joker: Αν σου κάτσει!

Η φωτογραφία που ακολουθεί είναι έργο ενός μέλους της φυλής «ξέρω - ξέρω»...

Ευτυχώς το θέμα της φωτογραφίας είναι ο πίνακας «η Κραυγή» του Munch οπότε το ψυχεδελικό αποτέλεσμα της φωτογραφίας ταιρίαζει τέλεια.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δίκιο. Άσε που δεν είναι να μιλήσεις για ταινία ή βιβλίο τα έχουνε δει κ διαβάσει όλα. Έκανα μια φορά το πείραμα να βγάλω ένα συγγραφέα από το μυαλό μου κ κανείς στην παρέα δεν παραδέχτηκε ότι δεν τον ξέρει. Πιο παλιά το κάναμε με συγκροτήματα.

ioannisk είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ioannisk είπε...

zoi
Δεν ξέρω τι να σου απαντήσω. :)

Odysseas είπε...

Μου έκανε εντύπωση το πόσο "ξέρω-ξέρω" ήτανε πολλοί συνάδελφοι Γάλλοι στην προηγούμενη δουλειά μου. Μπορούσανε να συζητήσουνε για οτιδήποτε, από πολιτική, αθλητισμό, μουσική ως ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, έχοντας άποψη για τους πάντες και τα πάντα! Μία από τις τελευταίες εντελώς κουφές συζητήσεις που θυμάμαι ήταν για τις διαφορές της γαλλικής και αμερικάνικης ραπ...

Κι εδώ όμως απ'όσο θυμάμαι υπάρχουν πολλοί ξερόλες!

Ανώνυμος είπε...

Από παλιά το είχα αυτό να φοβίζω τους άντρες:)

Πλάκα κάνω, δεν είναι ανάγκη να απαντάς σε όλα, ότι σου έρχεται κάνε. Εξάλλου όπως θα έχεις καταλάβει δεν είμαι κ κανένα σοβαρό άτομο:)

ioannisk είπε...

Odysseas
Δεν είχα σκοπό να γράψω για τους "ξερόλες", άλλωστε μπορεί να είμαι και εγώ ένας..., αλλά για την άρνηση που δείχνουν μερικοί όταν πας να τους δείξεις ή να τους πεις κάτι. Στην περίπτωση της φωτογραφικής μου είναι πράγματι τραγικό, οι περισσότεροι δηλώνουν "ξέρω - ξέρω" και οι φωτογραφίες που έχω μοιάζουν σαν να είναι βγαλμένες από μεθυσμένους.

zoi
"Εξάλλου όπως θα έχεις καταλάβει δεν είμαι κ κανένα σοβαρό άτομο:)"
Για να με διαβάζεις... Εδώ ούτε εγώ δεν με διαβάζω :)

ioannisk είπε...

Odysseas
Ξέχασα την σπόντα μου για τους Γάλλους:
Ξεχνάς ότι η Γαλλία είναι "le pays de la culture" οπότε εξ' ορισμού ξέρουν τα πάντα :)

Ανώνυμος είπε...

:)))
Μα αυτά τα blog είναι για να περνάμε ωραία.
Διαβάζω ειδικά στο μπλογκ του ΝΔ κάτι σοβαροφανείς τύπους που τη λένε σε όλους, καταδικάζουν την ελαφράδα, καταγγέλλουν τους πάντες κ τα πάντα κ πραγματικά απορώ πως γίνεται κάποιος να παίρνει τον εαυτό του τόσο σοβαρά. Κ ο ΝΔ γράφει τόσο ωραία post, με τόσο λεπτό χιούμορ.

Εσύ γιατί γιορτάζεις 21-12? Δεν κατάλαβα.

ioannisk είπε...

zoi
Γιορτάζω στις 21/12 γιατί είμαι Narcissist*.

21/12 είναι η μικρότερη μέρα του χρόνου άρα απο την επομένη η μέρα μεγαλώνει. Αυτό "γιορτάζω" :)

*Δεν ξέρω αν είδες την τελευταία ταινία του Woodie Allen (μέτρια) αλλά η πρόταση που ήταν όλα τα λεφτά είναι: I was raised in Judaism but now I am a Narcissist.

Ανώνυμος είπε...

Όχι δεν την είδα. Άλλα πάλι δεν κατάλαβα γιατί είσαι εσύ Narcissist επειδή η μέρα μεγαλώνει.

ioannisk είπε...

Πλάκα κάνω.

Στην αρχή σκέφτηκα να σου πως ανήκω σε μία αίρεση που στις 21/12 γιορτάζει την υπέρτατη θεότητα τον Shiva Koukouroukou κλπ αλλά αποφάσισα να μην το κάνω και παρεξηγηθώ :)