Πέμπτη, Νοεμβρίου 30, 2006

The world in 2007

Πλησιάζει το τέλος του έτους, σε λίγες ώρες θα μπούμε στον τελευταίο μήνα του.

Για πολλούς ανθρώπους τα σημάδια ότι τελειώνει η χρονιά είναι τα χριστουγεννιάτικα στολίδια στους δρόμους, τα μαγαζιά που πουλάνε φουσκωμένες κούκλες που αναπαριστούν τον Άγιο-Βασίλη και τα ελάφια του, το γεγονός ότι όλοι σε ρωτάνε «τι θα κάνεις τα Χριστούγεννα» κλπ.

Για εμένα είναι η έκδοση ενός περιοδικού του Economist, το “The world in X” όπου Χ είναι η επόμενη χρονιά.

Φέτος για τρίτη χρονιά στην σειρά ένιωσα μία μικρή μελαγχολία όταν είδα το περιοδικό στα περίπτερα. Μελαγχολία ότι τελειώνει και αυτή η χρονιά. Λέτε να γερνάω και αυτό να είναι ένα σημάδι;

Υ.Γ. Σχετικά με το περιοδικό: κάνει προβλέψεις για τα γεγονότα που θα σημαδέψουν την επόμενη χρονιά. Παρόλο που πολλές φορές αστοχεί στις προβλέψεις, λογικό, το συνιστώ σε όποιον τον ενδιαφέρουν τα κοινά.

4 σχόλια:

Κοινότητα Εκάλης είπε...

Σημείωση, βγαινει και στα Ελληνικά απο την Καθημερινή το περιοδικό

Odysseas είπε...

Ένα από τα πιο ωραία του άρθρα ήταν πέρυσι νομίζω, που έκανε την "αυτοκριτική" του, προσπαθώντας να βρει πού έπεσε μέσα τα τελευταία χρόνια.

Πάντως γενικά είναι γραμμένο με μάλλον χιουμοριστική διάθεση και συνήθως ακολουθεί τη γνωστή τακτική του Economist "μπορεί να γίνει έτσι αλλά μπορεί και αλλιώς" ;-)

Κοινότητα Εκάλης είπε...

hm.... economist... σοβαρο περιοδικο αλλα οταν παει το θέμα π.χ. ενταξη τουρκιας στην Ε.Ε. μονο που δεν στρωνει το κοκκινο χαλι, καθε εβδομαδα μας το θυμιζει με θετικα η αρνητικα αρθρα ξεχνωντας οτι π.χ. η Κροατια εχει παρει εδω και καιρο το ΟΚ να μπει οσο πιο συντομα γινεται.

ioannisk είπε...

chris
Ναι βγαίνει και στα Ελληνικά με μερικές εβδομάδες καθυστέρηση μιας και συνεργάζεται η Καθημερινη με τον economist. Πρωτιμάω να το διαβάζω στα αγγλικά.

Για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. η θέση του economist είναι καθαρή, όπως και τα επιχειρηματά του. Ναι γιατί ο νεανικός πληθυσμός της είναι κάτι θετικό για τα υπόλοιπα μέλη που γερνάνε, δυναμική οικονμία κλπ. Αν συμφωνεί ή όχι κάποιος μαζί του είναι άλλο θέμα αλλά έχει ξεκάθαρη θέση. Μην ξεχνάμε ότι το περιοδικό ανήκει στους ευρωσκεπτικούς.

Odysseas
Δεν το θυμάμαι αυτό το άρθρο θα το διαβάσω μιας και το αναφέρεις. Το συγκεκριμένο περιοδικό είναι γραμμένο σε ποιο "απλά" αγγλικά από ότι είναι το ο "κανονικός" economist αλλά και πάλι ότι αφορά την ποιότητα είναι top.