Κυριακή, Νοεμβρίου 05, 2006

Parking

Τις προάλλες ήμουνα με κάτι φίλους και συζητούσαμε για το παράνομο parking. Καταλήξαμε να ανταλλάσουμε εμπειρίες από αυτά που βλέπουμε στα γραφεία μας. Αυτή είναι η δικιά μου:

Στην εταιρία που δουλεύω απαγορεύεται το κάπνισμα στους κλειστούς χώρους, ευτυχώς, και μπορούμε να καπνίζουμε είτε στο μπαλκόνι είτε στα σκαλιά. Προτιμάω το μπαλκόνι ακόμα και αν χιονίζει, αν εξαιρέσουμε ότι ώρες-ώρες με πιάνει το "κατινίστικο" μου και παρακολουθώ την γειτονιά, έχει και καλή θέα. Φαίνεται αρκετά καλά η Πάρνηθα και βλέπω τον ουρανό κάτι που επιζητώ, ειδικά αυτή την περίοδο που υπάρχει το παιχνίδι των χρωμάτων του ήλιου με τα σύννεφα. Το ωραίο θέαμα είναι αρκετό για να ξεχάσω το κρύο.

Απέναντι ακριβώς υπάρχει μία άλλη εταιρία, σχετικά μεγάλη, και έχουν 2 parking στο κτίριο τους. Ένα υπόγειο, υποθέτω για τα αφεντικά, και ένα υπαίθριο, μάλλον για τους επισκέπτες. Στην γειτονιά δεν υπάρχουν υπηρεσίες αλλά λίγα μαγαζιά και ένα μικρό εμπορικό κέντρο, οπότε η κίνηση δεν είναι σημαντική. Γενικά η περιοχή έχει αρκετές θέσεις για parking, το ποιο μακριά που έχω παρκάρει είναι δεν είναι πέντε λεπτά με τα πόδια.

Κάθε φορά που έβγαινα για τσιγάρο το υπαίθριο parking είχε αποκλειστεί. Πολύ συχνά κάποιος ήθελε να φύγει ή να μπει και δεν μπορούσε. Το αποτέλεσμα είναι το αναμενόμενο, ακολουθούσε το 16η requiem κορναρίσματος από την συμφωνική ορχήστρα των συμπολιτών μας. Πολλές φορές έβγαινε η κοπέλα της reception, και έλεγε στους οδηγούς ότι δεν μπορούν να παρκάρουν εκεί, άλλωστε υπάρχει και το σηματάκι. Μερικές φορές την ακούγανε και φεύγανε άλλες όχι.

Α σημειώνω πως μέχρι πριν από λίγους μήνες στο απέναντι πεζοδρόμιο στεγάζονταν ένα αστυνομικό τμήμα, άλλη ιστορία αυτή.

Πριν από λίγο καιρό η εταιρία αναγκάστηκε και προσέλαβε ένα "μπράβο" με μόνο σκοπό να διώχνει όσους κλείνουν το parking. Ο όρος "μπράβος" είναι υπερβολικός, δεν εμφανίζεται με σιδερολοστούς ή περίστροφα, και από απέναντι φαίνεται συμπαθητικός σαν άνθρωπος, το σημειώνω για να μην υποτιμάω κάποιον που δεν γνωρίζω.

Ε το σενάριο δεν έχει αλλάξει και πολύ.

Κάθε φορά που θα πάω για τσιγάρο κάποιος θα παρκάρει και θα κλείσει το parking. Μόνο που πλέον υπάρχει το ειδικευμένο προσωπικό που βγαίνει και λέει στον οδηγό "ξέρετε εδώ είναι parking". Πολλές φορές αρχίζει συζήτηση, "2 λεπτά θα κάνω, θέλω να πεταχτώ στο κομμωτήριο να κλείσω randez-vous με την Σούλα", "αααχχχ δεν γίνεται να το αφήσω 5 λεπτάκια; Να έχω βάλει και alarm" κλπ. Άλλες ο οδηγός φεύγει αμέσως, υπάρχουν και μερικοί που ζητάνε συγνώμη. Δυο-τρεις φορές ανέβηκαν οι τόνοι αλλά η κατάσταση δεν έχει παρεκτραπεί ποτέ πέρα από μία σύντομη λογομαχία.

Ώρες ώρες απελπίζομαι, ούτε με μπράβους και την αστυνομία απέναντι δεν μπορείς να κάνεις μερικά αυτονόητα πράγματα. Τουλάχιστον περνάει ευχάριστα το διάλλειμα για τσιγάρο.

4 σχόλια:

Κοινότητα Εκάλης είπε...

sad sad people. Εδω και 2-3 χρονια χρησιμοποιω το αμαξι μονο 1-2 φορες την εβδομαδα. Εχω βρει την υγεια μου.

Δουλευω στην υπο-σαχαρια αφρικη, δηλαδη στην Πλ.Αμερικής. It's so sad. Βλακες να κορναρουν, εγω με ηρεμια περνω απο την μια μερια στην αλλη και εχω 2-3 μαντραχαλους να κορναρουν και να λενε "γιατι δεν περπατας πιο γρηγορα ρε" κτλπ κτλπ. Κοιτα απλως του λοιπαμε και οταν μπορω καλω και την αστυνομια. Π.χ. σε μια διαβαση παρκαρει μια κυρια με BMW. Βλεπω 2 δημοτικους να κοιμουνται. Τους λεω παιδια...εκει δεν την βλεπετε; Α..ναι..και πηγαν εκει. Η κυρια αρχισε να φωναζει. "Δεν ντρεπεσε, ως την τραπεζα πηγαινα". Της λεω δεν εχει καμια τραπεζα εκει που πατε, κ να σου η κυρια να τσιριζει. ΧΑΧΑ. Ετσι πρεπει.

Εγω οταν βλεπω αμαξι πανω σε πεζοδρομιο του κτυπαω το καθρεπτακι ή αν ειναι βραδυ το χαραζω...no hard feelings. ετσι πρεπει.

Δες και αυτο =
http://observer.guardian.co.uk/magazine/story/0,11913,1596540,00.html

http://www.timesonline.co.uk/article/0,,13509-1778863,00.html
Στην Γαλλια ειναι νομιμο

Κοινότητα Εκάλης είπε...

Σε συνέχεια του προηγομενου μαιλ σου δινω και τι γινεται στην Βρετανια

http://www.stopurban4x4s.org.uk/supporters.htm

Αντε και εδω μετο καλο!

ioannisk είπε...

Chris καλημέρα.

Η κατάσταση που περιγράφεις δεν είναι προνόμιο της πλ. Αμερικής αλλά όλης της Αθήνας και της Ελλάδας.

Σε ζηλεύω που χρησιμοποιείς το αυτοκίνητο σου τόσο σπάνια, δυστυχώς ανήκω σε αυτούς που πηγαίνουν στην δουλειά με την κούρσα, 30 λεπτά με το ΙΧ, 1 ώρα + με ΜΜΜ.

Δεν είσαι ο μόνος που ακονίζεις τα κλειδιά σου στους Taliban που παρκάρουν στα πεζοδρόμια. Το κάνω και εγώ μερικές φορές, ειδικά στους πιο προκλητικούς.

Για την Γαλλία: Les dégonflées, είναι και bloggers :)

Κοινότητα Εκάλης είπε...

Toys Les dégonflées τυγχανει να τους γνωριζω εδω και ενα χρονο κ οτι κανουν ειναι 100% νομιμο.

Ειδα στο Λονδινο ακτιβιστες να πετανε λασπη σε 4χ4 και να τους λενε "τωρα εχεις ενα αληθινο off road car". ΠΟτε θα τα δουμε και στην Ελλάδα αυτά;