Σάββατο, Νοεμβρίου 18, 2006

Φτιαγμένες μπέμπες: "γίναμε Ευρώπη".

Λίγα πράγματα απεχθάνομαι όσο τις φτιαγμένες κούρσες και δυστυχώς είναι πολύ διαδεδομένες στην χώρα μας. Δεν καταλαβαίνω τι προσφέρουν στην προσωπικότητα κάποιου τα φιμέ τζάμια, τα λαμπάκια νέον, η χαμηλωμένη ανάρτηση και το μπουρί (που συνήθως το μέγεθος του είναι αντιστρόφως ανάλογο με το IQ του «πιλότου»). Εκτός αν η ρύπανση (αισθητική, ηχητική κλπ) είναι αναπόσπαστο κομμάτι της προσωπικότητας ενός άνδρα και δεν το έχω καταλάβει.

Φτιαγμένες κούρσες υπάρχουν σε όλες τις χώρες του κόσμου. Στην δυτική Ευρώπη (και στην Αμερική) είναι συνηθισμένες στα ghetto και τα αυτοκίνητα προτίμησης είναι μπέμπα σειρά 3 (εφεξής θα την αποκαλώ χασαπερί) και VW Golf. Συνήθως στο αυτοκίνητο είναι 3-4 νεαροί με πολύ «κακία» και από το αυτοκίνητο, εκτός από την εξάτμιση, ακούγεται μουσική τέκνο στη διαπασών. Ανάλογα με την πόλη θα συναντήσεις και την ανάλογη «φυλή», στις Βρυξέλλες στις χασαπερί υπάρχουν Μαροκινοί (ή και Έλληνες) στην Γαλλία Αλγερινοί, στην Μ.Β. Πακιστανοί και λοιπά.

Μέχρι πρόσφατα οι φτιαγμένες κούρσες στην Ελλάδα ήταν είτε 106, είτε Punto, είτε Ibiza. Τον τελευταίο χρόνο συναντάω όλη την ώρα φτιαγμένες χασαπερί δεκαπενταετίας. Πάλι δεν μπορώ να καταλάβω τι μόστρα κάνουν αυτοί που αγοράζουν χασαπερί δεκαπενταετίας και την φτιάχνουν. Πόσο κάνει μία χασαπερί δεκαπενταετίας; 2-3 χιλιάδες ευρώ; Τι μόστρα κάνει κάποιος με ένα τόσο φθηνό αυτοκίνητο ειδικά όταν είναι και τόσο συνηθισμένο;

Μία διαφορά με την δυτική Ευρώπη είναι ότι τις χασαπερί δεν τις οδηγάνε μόνο νεαροί αλλά και άνδρες που έχουν περάσει τα «αντά» εδώ και αρκετά χρονάκια καθώς και ότι τους συναντάς σε όλη την πόλη και όχι μόνο στα ghetto (ευτυχώς στην Ελλάδα δεν έχουμε ghetto). Σήμερα το βράδυ (Παρασκευή) περπατήστε από το εμπορικό κέντρο της Κηφισιάς έως την πλατεία Κεφαλαρίου, θα δείτε 3-4 παρκαρισμένες χασαπερί και άλλες τόσες κολλημένες στην κίνηση, τα χαϊλίκια της Κηφισιας...

Φτιαγμένες χασαπερί, όχι πια ταπεινά 106! Γίναμε Ευρώπη... Επιτέλους ήρθε αυτή η περίφημη σύγκλιση (από την ανάποδη)!

19 σχόλια:

Dion.M. είπε...

Ασχετο με το θέμα, αλλά προτίμησα να το γράψω εδώ, και (δεν χρειάζεται να πω ότι) φυσικά αν θέλετε το σβήνετε.

Ioannisk said: (Σε άλλο blog)
Ergotelina, ....
....Έκανα το λάθος να τα βάλω μαζί σου …επέτρεψε μου να διαφωνήσω στους (απλούς) πιστούς και για όλο τον κόσμο....


Συγγνώμην αλλά επιτρέψτε μου με την σειρά σας, να σας προτείνω, χωρίς ίχνος εξυπνακισμού, αλλά μόνο από αγάπη σε αυτήν την ταλαίπωρη γλώσσα, να διαβάσετε, το σχόλιό μου προς την Πανάσχημη, της Παρ Νοε 17, 11:59:11 μμ, στο ίδιο post του Ν.Δ. (για το Πολυτεχνείο), καθώς επίσης και το σχόλιό μου, τελευταίο στην σειρά, στο post του Ν.Δ, της Παρασκευής, Σεπτέμβριος 15, 2006, με θέμα «Οψεις της Δανίας»

Φιλικά και με εκτίμηση,

Dion.

Dion.M. είπε...

Επί του θέματος συμφωνώ.
Η μόνη ίσως διαφορά με την Ευρώπη είναι ότι εκεί οδηγούν τις φτιαγμένες "μπέμπες" 15ας, με μουσική στην διαπασών, μετανάστες. Ενώ εδώ, τις οδηγούν γηγενείς μάλλον. Επίσης εδώ πολλές φορές η μουσική, σε διαπασών φυσικά, μεταλάσσεται ενίοτε, από τέκνο σε κλαψουροτράγουδα.

ioannisk είπε...

dion.m
Φυσικά και σας επιτρέπω να μου κάνετε παρατηρήσεις (και καλά κάνατε), αλλά γενικά ταλαιπωρώ πολύ τα Ελληνικά, δυστυχώς.

Ecumene είπε...

H Σεγκολέν τι αυτοκίνητο οδηγεί;;...

Ο Μίμης για τη Σεγκό


:-)

ioannisk είπε...

ergo
Δεν ξέρω αλλά μάλλον δεν θα οδηγάει η ίδια.

Επίσης αγνοώ τι αυτοκίνητα έχουν πλέον οι Γάλλοι πρόεδροι, τους έχω αφήσει με Renault Safrane.

Πάντως διαφωνώ με τον Ανδρουλάκη για την Royal. Αν κρίνω από όσο την έχω δει το μόνο ‘θηλυκό άγγιγμα’ που έχει δείξει είναι ότι είναι γυναίκα, γιατί από θέσεις υστερεί λιγάκι. Α και αυτό που κατάφερε είναι να ενώσει το PS (τους Γάλλους σοσιαλιστές). Φυσικά δεν ξέρω αν θα κρατήσει η ενότητα μέχρι το τέλος.

ioannisk είπε...

Τι βολικό είναι το wikipedia:
Ο Chirac έχει Citroën C6

Ανώνυμος είπε...

Διαβάσατε για την οικογένεια της Σεγκολέν? Ένας πατέρας τύραννος που έβαζε τα παιδιά του να ζούνε χωρίς θέρμανση, να κάνουνε μπάνιο με κρύο νερό κ κάτι τέτοια? Σκέψου να βγάλει τα απωθημένα της στο PS…

andy dufresne είπε...

Ωρες, ώρες μου φαίνονται αστεία, ώρες, ώρες χυδαία.

Και βέβαια πολλά από αυτά είναι και παράνομα, διότι πολλά σπόιλερ, ποδιές και φτερά είναι επικίνδυνα, ιδιοκατασκευές που δεν θα περνούσαν crash test ούτε απ' το παράθυρο.

Κοινότητα Εκάλης είπε...

Ολα αυτα το ufo ειναι παρανομα. Η αστυνομια βεβαια ειναι απασχολημενη με τις ζαρτινιερες και να δερνει κανα φοιτητη αντι να δει να κανει την δουλεια της. Δυστυχως αυτο το φαινομενο που το βλεπαμε οταν καναμε καμια εκδρομη στα Δυτικα να θαυμασουμε το βασιλειο της ελληνοτουρκογυφτικης κιτσαριας του Μπουρναζιου εχει ερθει απο τα μερη μας. Να σου πω...οταν οδηγω εχω ενα Picasso και περιμενο το καινουριο που ειναι απιστευτο αμαξι. Αυτο που προσφερω στην κοινωνια ειναι να τους κλεινω το δρομο με την ελπιδα να με τρακαρουν γιατι εχω κατι γρατζουνιες πισω και θελω να το βαψω αλλα και να προστατεψη τους υπολοιπους οδηγους απο την βλακια των γυφτων με τις τριτοκοσμικες BMW.

Οντως ο πακι της Μ.Β. ειναι ο νεο-ελληνας της ελλαδας, η πολιτιστικη συνεχεια των οθωμανων!

ioannisk είπε...

Ξέχασα να βάλω αυτό το άρθρο που είδα στο BBC. Οι Ρώσοι μας έχουν ξεπεράσει.

The car craze sweeping Russia's rich

Λέτε να βάλω την φάτσα μου στο καπό του αυτοκινήτου μου;

ioannisk είπε...

@zoi
Αυτό που έχω ακούσει για τον πατέρα της Royal (από τις ειδήσεις της FRANCE 2) είναι ότι ήταν αυταρχικός και θεωρούσε τις γυναίκες κατώτερες από τους άνδρες. Σαν αντίδραση η Royal σπούδασε (έχει τελειώσει την ENA), δεν δέχτηκε να παντρευτεί τον άνδρα των παιδιών της κλπ.

Από την άλλη στο ίδιο ρεπορτάζ έλεγε πως ο πατέρας της την αποκαλούσε "το αγαπημένο του παιδί".

Μπορεί όλα αυτά να είναι marketing, όσο πλησιάζουν οι εκλογές θα μάθουμε περισσότερα, σίγουρα θα βγουν και βρώμες.

ioannisk είπε...

andy
"Ωρες, ώρες μου φαίνονται αστεία, ώρες, ώρες χυδαία." μία από τα ίδια και φυσικά είναι παράνομες. Όχι μόνο στο τομέα της ασφάλειας αλλά και για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος. Αυτά τα αυτοκίνητα βιάζουν άπειρους νόμους για ηχορύπανση, εκπομπές αερίων κλπ.

chris
Μα και πολλοί αστυνόμοι φτιάχνουν τα αυτοκίνητα τους, οπότε...
Καλή φάση να τους κλείνεις τον δρόμο, δυστυχώς δεν έχω πλέον σαράβαλο και το σκέφτομαι πριν το κάνω.

Κοινότητα Εκάλης είπε...

Και το πικασο ειναι αμαξι των 20κ €,

Μιλωντας για εκλογες στην Γαλλια,

Αντι της ρογιαλ βαζω στο θεμα τον οικολογο Νικολα Ιλο, μαλλον τον τριτο υποψηφιο, δεν θυμιζει σε τιποτα τους γραφικους οικολογους που εχουμε στην ελλαδα και αναμενεται να παιξει αν οχι ρυθμιστικο ρολο να κανει και την εκπληγη στις εκλογες.

ΜΟυ δινει την εικονα της γλαστρας, ο δικος 'μας' ο Σαρκοζυ φαινεται λιγο πιο str8 forward τυπος και τα λεει οπως ειναι.

ioannisk είπε...

chris

Για τον Nicolas Hulot σκοπεύω να γράψω ένα Post αν πάρει μέρος στις εκλογές. Η εκπομπή του Ushuaia ήταν μία από τις αγαπημένες μου στην εφηβεία μου.

Στην Ελλάδα δεν έχουμε οικολόγους :(

ioannisk είπε...

Δεν άντεξα!

Βρήκα αυτό το post Original ή after market ζάντες και γιατί;. Εϊναι ένα θέμα που πάντα με απασχολούσε και είπα να κάνω μερικά σχόλια στα σχόλια:

- "Εγω ψηφιζω και τα δυο εφοσον οι Aftermarket ειναι επωνυμες..."
Προφανώς! Θα βάλεις κινέζικες ζάντες στην μπέμπα;

- "Εγώ του χρόνου θα έχω 17ρες KESKIN KT04 Tuner!!!!"
Μπράβο σου! Του χρόνου θα είναι 18 και θα ψηφίζουν!

- "BBS+++++,Κeskin++++,Schnitzer($$), Hartge($$), Breyton($$), BMW++..... :bowdown: :bowdown:"
Αυτό είναι C++?

- "Εξαρτάται το αυτοκίνητο και τη χρήση."
Άλλη ζάντα όταν πας Γαρμπή, άλλη όταν πας Γονίδη, άλλη όταν κάνεις μόστρα στην Σούλα.

- "Εγώ από την εμπειρία ώς τώρα, θα έλεγα πως οι BBS είναι εντελώς σκυλιά!!"
Ταιριάζουν και με το ταίρι...

- "Στη 3 Ε 46 ας πούμε, οι ζάντες της motorsport αισθητικά δε με φτιάχνουν. "
Ο καθένας με τα βίτσια του. Εμένα με φτιάχνουν οι γυναίκες, με ζάντα δεν έχω πάει...

- "η μεγαλη πατουρα που εχουν."
πατουρα = ?

- "τις εχω κρατησει και καπια στιγμη θα τις νικελοσω και θα τις ξαναφορεσω!"
Υπομονή νεαρέ, οι απόκριες πλησιάζουν!

- "ΔΕ λεω και οι original καλες ειναι και ομορφες αλλα ψιλοσυνιθισμενες."
Φυσικά! Τι είμαστε να βάζουμε banal ζαντολίνια;

Κοινότητα Εκάλης είπε...

Mου φαινεται οτι αυτο το αμαξι εχει γινει το οπιο των νεο-ελληνων. μπηκα στο σαιτ, πεζουν και κοντες και αμφιβαλω αν ξερουν να οδηγουν. εχω μετακομισει εδω κ 2 μηνες μαρουσι και εχω αγαντισει απο τους μαλακες που οδηγουν εκει. μου εχει λειψει η ησυχια της εκαλης. damn....

Εχω δουλεψει με τον Παπανικολα..τον και καλα οικολογο..my arse...

ioannisk είπε...

Εμ μέγα λάθος. Έφυγες από την μόνη περιοχή (μαζί με το Π. Ψυχικό) της ΑΘήνας όπου βλέπεις πολιτισμό (ηρεμία, πράσινο, ανθρώπους να περπατάνε ή να κάνουν jogging κλπ) και πήγες στο Μαρούσσι. Ήσουν και δίπλα στο βουνό. Και το Μαρούσσι έχει ωραίες περιοχές (Νέα Λέσβος ή κοντά στο ΚΑΤ) αλλά σε γενικές γραμμές είναι...

Το καλό είναι ότι κερδίζεις 30 λεπτά κάθε μέρα στις μετακοινίσεις σου.

Κοινότητα Εκάλης είπε...

Γιαννη...παω για γαμο...που να μενω τωρα με γυναικα και γονεις μαζι..αστο καλυτερα. οτι οτι μου αρεσει στο μαρουσι...χαλια ειναι

ioannisk είπε...

chris
Καλά στέφανα :)))