Παρασκευή, Αυγούστου 18, 2006

Πότισμα Νησίδας...


Ένα από τα "Ολυμπιακά έργα" του δήμου μου...

Οκ ποτίζεται και η άσφαλτος σε πολύ καλό σημείο, στροφή και γλυστερός δρόμος...

5 σχόλια:

Ecumene είπε...

Αργύρης Ντινόπουλος

Ο Αργύρης Ντινόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956. Τελείωσε το Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης και το 1978 αποφοίτησε από τη Νομική Αθηνών. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στα Πανεπιστήμια Paris II και U.C.L του Λονδίνου από όπου πήρε Μάστερ στις Νομικές Επιστήμες.

Το 1981 ορκίστηκε δικηγόρος αλλά από το 1984 εργάστηκε ως δημοσιογράφος - ρεπόρτερ στην ΕΡΤ, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,4, και στις εφημερίδες Απογευματινή, Καθημερινή και Βήμα. Από το 1994 ήταν στην τηλεόραση του ΑΝΤ 1.

Ως πολεμικός ανταποκριτής κάλυψε από την πρώτη ημέρα τον εμφύλιο στη Γιουγκοσλαβία και πολλές κρίσεις και πολέμους και αλλού.

Το 2002 εξελέγη δήμαρχος στα Βριλήσσια.

Τον Απρίλιο του 2003 διεκδίκησε δυναμικά την απομάκρυνση της ΔΕΗ από τον χώρο της ναυτικής βάσης και την απόδοση έκτασης 52 στρεμμάτων στο Δήμο. Δύο χρόνια αργότερα το σύνολο της έκτασης παραδόθηκε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο Δήμο Βριλησσίων. Εκεί όπου για πενήντα χρόνια ήταν οι κεραίες του Πολεμικού Ναυτικού τώρα δημιουργείται πάρκο με χρηματοδότηση 3,8 εκατομμυρίων ευρώ από το Υπουργείου Πολιτισμού.

Ακολούθησε προσπάθεια δύο ετών για να πεζοδρομηθεί το κέντρο των Βριλησσίων στη διάρκεια των οποίων έπρεπε να πεισθούν τόσο οι καταστηματάρχες της περιοχής όσο και οι εκπρόσωποι του Ιερού Ναού της Αναλήψεως που βρίσκεται στην ομώνυμη πλατεία. Η πεζοδρόμηση ξεκίνησε πέρυσι το Πάσχα, παραδόθηκε τα Χριστούγεννα και τώρα συγκεντρώνει την καθολική αποδοχή της τοπικής κοινωνίας.

Μετέτρεψε σε πάρκα όλους τους ελεύθερους χώρους των Βριλησσίων, κατασκεύασε, σε συνεργασία με ιδιωτική πρωτοβουλία, ένα υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο, δημιούργησε δίκτυο δημοτικής συγκοινωνίας για τη δωρεάν μετακίνηση των δημοτών προς το σταθμό του Μετρό και πέτυχε να επιταχυνθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ η διαπλάτυνση της λεωφόρου Πεντέλης που δόθηκε, ήδη, στην κυκλοφορία.

Ύστερα από επίμονες προσπάθειες έπεισε το ΥΠΕΧΩΔΕ για την ανάγκη κατασκευής αγωγών ομβρίων στα Βριλήσσια. Το έργο ξεκίνησε πριν λίγους μήνες με χρηματοδότηση της Νομαρχίας Αθηνών.

Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Χαλανδρίου γκρέμισαν ένα μαντρότοιχο που εμπόδιζε την ένωση δύο περιφερειακών λεωφόρων (Ηρακλείτου και Αναπαύσεως). Τελικά, το έργο της διάνοιξης της λεωφόρου Ηρακλείτου δημοπρατήθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ και έχει ήδη ξεκινήσει η υλοποίησή του.

Στην προσωπική του ζωή, ο Αργύρης Ντινόπουλος είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

ioannisk είπε...

ergo
Δεν μένω Βριλήσσια απλώς διασχίζω τον δήμο καμιά φορά όταν γυρνάω από το γραφείο μου.
Μάντως αυτά που λέει για πεζοδρομήσεις κλπ είναι αλήθεια και είναι ο μόνος decent δήμος από τα μεσό-αστικά προάστια της Αθήνας, εν αντιθέση με Με΄λίσια, Μαρούσι κλπ.

Chica griega είπε...

Πολύ ωραία τα έργα του, συμφωνώ...όπως καταλάβαμε όμως τα "κολλητιλίκια" με το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν είναι τυχαία..μιας και ο κ.Ντινόπουλος προέρχεται από τα τις ζεστές αγκάλες του κυβερνόντος κόμματος!Τουλάχιστον, ας έκανε τις "αφιλοκερδείς γνωριμίες" του και με τον ΟΤΕ γιατί σχετικά με το παρακάτω: "Ύστερα από επίμονες προσπάθειες έπεισε το ΥΠΕΧΩΔΕ για την ανάγκη κατασκευής αγωγών ομβρίων στα Βριλήσσια. Το έργο ξεκίνησε πριν λίγους μήνες με χρηματοδότηση της Νομαρχίας Αθηνών."...είναι κομμένο το τηλέφωνο στο σπίτι μου εδώ και 4 μέρες...

ioannisk είπε...

Δεν ξέρω τα κονέ του Ντινόπουλου, δεν ξέρω πως είναι η κατάσταση σαν δημότης ή κάτοικος Βριλησσίων και σίγουρα δεν θα τον ψηφίσω (υποθέτω πως θα ενισχύσω ξανά το άκυρο), όμως όπως γράφω και στην ergo βλέπω ένα χάσμα ανάμεσα στα Βριλήσσια και στα Μελίσσια (πχ) για να μην αναφέρω τον δήμο μου.

Σίγουρα δεν είναι ο μόνος δήμαρχος με κονέ αλλά όπως αναφέρω βλέπω (βλέπω δεν ξέρω) ότι προσπαθεί να κάνει κάτι.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.