Δευτέρα, Μαρτίου 19, 2007

Τα Ανθρωπάκια

Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι (άνδρες ή γυναίκες) που τραβάνε τα βλέμματα του κόσμου, επειδή έχουν ένα πολύ ωραίο στυλ, είναι όμορφοι ή για πολλούς άλλους λόγους. Άλλοι σε κατακτούν με την ομιλία τους, ξεχωρίζουν με το ύφος τους και με τις ιδέες τους.

Δεν θα γράψω για αυτούς.

Στην περιοχή που μένω συναντάω όλη την ώρα επώνυμους, δηλαδή τηλέ-περσόνες. Σήμερα το βράδυ εκανα το λάθος να ανοίξω την τηλεόραση λίγο μετά τις 20:00. Βλέποντας τους παρουσιαστές ή τους καλεσμένους να δικάζουν με στόμφο και σαν απόλυτοι άρχοντες έχω να πω το εξής: πόσο διαφορετικοί είναι όλοι αυτοί όταν τους βλέπεις live. Live εννοώ πρόσωπο με πρόσωπο...

Την Παρασκευή πήγα στο cinema και στην αίθουσα ήταν και ο Τράγκας. Δεδομένου ότι και το έργο ήταν μάπα η πρώτη μου αντίδραση ήταν να σηκωθώ να φύγω. Έμεινα όμως και στο διάλειμμα τον παρακολουθούσα. Εγώ κάπνιζα και αυτός στεκόταν στο bar. Κοντός με πολύ μεγάλη κοιλιά φορούσε κοστούμι και το παντελόνι έμοιαζε με καμπάνα (είπα τον λόγο), ήταν ένας ανθρωπάκος που φορούσε ακριβά ρούχα και φυσικά δεν τον κολάκευαν καθόλου. Μαζί του ήταν ένας would-be bo-bo (bohème - bourgeois) και μία ξανθιά κυρία με αρκετά καλό γούστο αν κρίνω από το ντύσιμο της. Βλέποντας τον να τρώει τα pop-corn του αρχικά σκέφτηκα να τον χαιρετήσω με την παραδοσιακή μούτζα, στην συνέχεια όμως έκανα την σκέψη πως αν του έδινα μία σφαλιάρα θα κολλούσε στον τοίχο. Οι βάρβαρες σκέψεις μου πέρασαν γρήγορα μιας και η εικόνα του θύμιζε παιδάκι που τρώει τα pop-corn του στο σινεμά και πιο πολύ ταίριαζε να του αγοράσω ένα γλυφιτζούρι. Μιας και είμαι τσίπης τελείωσα το τσιγάρο μου και πήγα στην θέση μου.

Πριν από λίγο καιρό είχα συναντήσει τον Τριανταφυλλόπουλο. Και εδώ η πρώτη μου, και αυτόματη, σκέψη ήταν να τον χαιρετίσω με τον παραδοσιακό τρόπο αλλά γυρνούσα από το supermarket και δεν είχα ελεύθερο χέρι οπότε αρκέστηκα σε μερικές γκριμάτσες. Σαν καθώς πρέπει groupie τον “θαύμασα”. Καθότανε σε μία καφετέρια και κοιτούσε από το πλαστικό παράθυρο με ένα κενό βλέμμα. Καμπουριασμένος δεν μιλούσε και γενικά δεν έκανε τίποτα. Η εικόνα ήταν μία εικόνα μιζέριας και λύπησης.

Είναι δυνατόν να μας κυβερνάνε τέτοιοι άνθρωποι;

Πάντως σε αυτή την κατηγορία δεν θα βάλω την κυρία Μενεγάκη. Την έχω δει δύο φορές (μόνο...) και μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, ίσως επειδή δεν την άκουσα να μιλάει.

16 σχόλια:

doctor είπε...

Γιάννη σου εύχομαι να κάνεις όλο τον Υπερσιβηρικό με μοναδικό συνταξιδιώτη την Άντζελα Δημητρίου!!!

Ή θέλεις να πας κρουαζιέρα με τον Χριστόδουλο;

Ο πιο ωραίος διάσημος που έχω γνωρίσει ήταν ο Ντίνο Ράτζα, ευχάριστος και χαμογελαστός!

"Hello Paok" μου έλεγε όταν με έβλεπε και γελούσε...

Α, πέρυσι είδα και τον Κακαουνάκη στην Αίγινα με βερμούδα και χαβανέζικο πουκαμισάκι.
Μίστερ Μπιν...

doctor

ioannisk είπε...

Δημήτρη
"Γιάννη σου εύχομαι να κάνεις όλο τον Υπερσιβηρικό με μοναδικό συνταξιδιώτη την Άντζελα Δημητρίου!!!"
Δεν με φόβισε η κατάρα σου :) Στο τρένο θα έχω walkman :)

Συναντάω πολλούς αθλητές αλλά δεν τους βάζω σε αυτή την κατηγορία. Οι περισσότεροι είναι (φαίνονται τουλάχιστον) ευχάριστοι τύποι και σίγουρα όχι μίζεροι.

Πρέπει να παραδεχτώ πως όταν είδα τον Ράτζα πρόσεχα την γυναίκα του...

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή συνάντησες τον Τράγκα στο σινεμά κ το Μάκη σε καφετέρια?Είναι να μη σε θέλει ρε παιδί μου...

Κοίτα από το να πέσεις πάνω στον Παλαιοκώστα καλύτερα είναι.

ioannisk είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ioannisk είπε...

Zoi
Αν πέσω στον Παλαιοκώστα θα με βγάλουν στα κανάλια και θα τους ξανασυναντήσω, οπότε πρωτιμάω τον Υπερσιβηρικό του doctor...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ είπε...

Κρίμα που οι βάρβαρες σκέψεις περνάνε γρήγορα από το μυαλό σου.

ioannisk είπε...

michalakis
:) Λες να αρχίσω ξανά το Kung fu για να μπορώ να τις εφαρμόσω τέλεια;

ερινύες είπε...

ωραίο κείμενο γιάννη.μου έφερε στο μυαλό μία πολύ εύστοχη σκιαγράφηση του Τσιρκα ενός "Ανθρωπάκι" (που βέβαια απλώνεται σε μία τριλογία και όχι σε ένα post)
αν σταθούμε στις τηλέ-περσόνες, είναι εύκολοι στόχοι στο να χαρακτηριστούν "ανθρωπάκια".τους βλέπουμε φιλτραρισμένους πίσω από το γυαλί ενώ είναι το ίδιο άνθρωποι με εμάς και στην τελική μπορείς να κλείσεις το χαζοκούτι και να απαλλαχτείς.για μένα, το πρόβλημα είναι με τα "ανθρωπάκια" που "κυβερνούν" την καθημερινότητα μας, είτε στη δουλειά,είτε στις δημόσιες υπηρεσίες κτλ κτλ.

Disposition21 είπε...

Εγώ είχα δει τον Καρβέλλα στο village, πώς ήταν έτσι το παλικάρι... Είχα δει και το βάτραχο το Μπάγεβιτς στο θέατρο το 1993-94, και είχα πάει 9 χρονών παιδάκι και του έλεγα συγχαρητήρια για το πρωτάθλημα κλπ., αν ήξερα τι θα έκανε αργότερα θα του πάταγα το πόδι.

ioannisk είπε...

ερινύες
Μπα θέλω να πιστεύω πως εμείς οι "μη-επώνυμοι" είμαστε κλάσεις ανώτεροι σαν άνθρωποι, αυτοί δεν έχουν τσίπα επάνω τους.

Disposition21
Καρβέλλας: Τον είχα πετύχει πριν από 10 χρόνια περίπου στο Καστρί μετά απο καταιγίδα. Ο δρόμος είχε γεμίσει πέτρες και κατέβηκα από το αυτοκίνητο να τις βγάλω από την μέση για να περάσω. Με είδε και μου έκανε ένα ηλίθιο αστείο το οποίο δεν άκουσα και απλώς χαμογέλασα.

Εμποράκος: τον είχα δει πριν από 2-3 χρόνια σε ένα γήπεδο 5Χ5. Καθόταν στο σαλόνι και έβλεπε μπάλα. Έβλεπε την ΑΕΚ... Ο φίλος μου που μου είπε να πάμε εκεί για μπάλα άκουσε πολλά :)

Κοινότητα Εκάλης είπε...

η ξανθια πρεπει να ηταν η γυναικα του. δουλευε ο πατερας μου στο τραγκα, ολα τα ειχε ο μπαξες...απληρωτα παιδια, ενσημα..αστα να πανε, λαμογια.

ioannisk είπε...

"απληρωτα παιδια, ενσημα..αστα να πανε, λαμογια"
Γιατί δεν μου προκαλεί έκπληξη; :) Τα ίδια δεν έγιναν και στο κανάλι του ευαγγελάτου; και σε πολλούς άλλους...

Κοινότητα Εκάλης είπε...

ασε.. και χτεσ ημουν σε μια εκδηλωση της νομαρχιακης Β.Αθηνας και να ακουγες τι ελεγαν....οι συνδικαλιστες εχουν χασει την μπαλα....καποιος πρεπει να τους πει οτι εδω οι εταιριες και ΜΜΕ πληρωνουν με ΤΕΒΕ για να σε απολυουν οποτε θελουν και ιστοριες. Ειδικα στα ΜΜΕ κανεις δεν ειναι με ΙΚΑ εκτος απο τα μεγαλα που ελεγχονται απο την ΕΠΙΘ. ΕΡΓΑΣΙΑς

ioannisk είπε...

chris
Από ότι ξέρω οι περισσότερες εταιρίες προσλαβάνουν με ΙΚΑ, τουθλάχιστον από την δικιά μου εμπειρία και όσον αφορά τις σοβαρές.

Στα ΜΜΕ δεν ξέρω τι γίνεται.

Astero είπε...

Και καλύτερα να μην μάθεις.
Άσε! Πονεμένη ιστορία..

By the way, κι οι Χολιγουντιανοί μη νομίζετε ότι είναι καλύτεροι.
Άλλα τέτοιο άνευ λόγου καλαμοκαβαλήκεμα, μόνο στην αγαπημένη μας Ελλάδα!

ioannisk είπε...

astero
Και ήθελα να γίνω anchorman ώστε να μπορώ να ανήκω και εγώ σε αυτους που είναι ειδικοί στο "καλαμοκαβαλήκεμα"...