Τετάρτη, Οκτωβρίου 11, 2006

Προεκλογική Ομιλία

Δίπλα στο γραφείο υπάρχει μία πλατεία που την επισκέπτομαι καθημερινά το μεσημέρι, για να κάνω 10λεπτο διάλειμμα - τσιγάρο - ηλιοθεραπεία. Πριν από λίγες μέρες πήγα στην πλατεία και είδα διάφορους εργάτες να γεμίζουν την πλατεία με καρέκλες και να στήνουν ένα πάλκο. Το βράδυ θα μιλούσε ο νυν (νομίζω) δήμαρχος. Εκείνο το απόγευμα είχα κανονίσει με ένα πρώην συνάδελφο να πάμε για καφέ εκεί κοντά και σκέφτηκα να ακυρώσω το randez-vous μας αλλά μιας και η ομιλία ήταν στις 20:30 και θα βρισκόμασταν στις 19:00 υπέθεσα πως είχαμε αρκετό χρόνο.

Έφτασα στην ώρα μου παρόλο που ο συνάδελφος θα αργούσε και βρέθηκα αντιμέτωπος με ένα θέαμα απίστευτου (αντί)κάλους και κιτσαριού. Στο πάλκο είχε ανέβει ένα συγκρότημα που στην αρχή έπαιζε Διονυσίου σε εκτέλεση 16ου χιλιομέτρου. Τι μήνυμα θέλει να περάσει για την επόμενη τετραετία κάποιος με τον στοίχο “Βρέχει φωτιά στην στράτα μου”; Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω. Το θέαμα ήταν από μόνο του γελοίο αλλά όλα τα λεφτά ήταν ένας τύπος, γύρω στα 35, που περπατούσε πάνω κάτω στην πλατεία με μία κόρνα (σαν αυτές των γηπέδων) και κάθε μισό λεπτό κόρναρε. Στην πλατεία είχαν ήδη μαζευτεί μερικοί εκπρόσωποι των τιμημένων γερατειών.

Φυσικά συμπαραστάθηκα στους σκεϊτμπορντάδες της πλατείας που εκδιώχτηκαν από το στέκι τους.

Στην συνέχεια το μουσικό menu εμπλουτίστηκε και πέρασε στα ποιο επαναστατικά τραγούδια, “Το γελαστό παιδί” κλπ, πάντα σε εκτέλεση Γονίδη. Πρέπει να παραδεχτώ πως δεν έχω πολύ σχέση με τις επαναστατικές τάσεις της κοινωνίας μας. Πολύ φοβάμαι πως όταν γίνει επιτέλους η επανάσταση και καθώς αυτή θα οδεύει προς τα παλάτια (που τραγουδάνε οι Κατίνες Γαρμπές) για να ποτιστεί με επαναστατικό ουίσκι εγώ θα ζω στην κοσμάρα μου και θα μπλογγάρω. Σε αυτό το σημείο προβληματίστηκα μιας και δεν μπόρεσα να καταλάβω τι ενώνει πολιτικά ή μουσικά τον Διονύσιου με την Φαραντούρη. Πληρώνω τα σφάλματα των εφηβικών μου χρόνων! Αν είχα γραφτεί σε κομματική νεολαία δεν θα είχα τέτοιους προβληματισμούς στην ηλικία μου.

Εν τω μεταξύ ήρθε ο συνάδελφος και πήγαμε στην καφετέρια όπου συναντήσαμε κατά τύχη 2 άλλους συναδέλφους. Ας είναι καλά οι διοργανωτές η “τέχνη” μας συνόδευε καθ’ όλη την διάρκεια της συνάντησης μιας και είχαν φροντίσει να είναι τόσο δυνατά η ορχήστρα που ακουγόταν και στους διπλανούς δήμους. Καλά να πάθουν να ζηλέψουν που δεν κάνουν φιέστες με τόσο ποιοτικό πρόγραμμα.

Σε κάποια φάση οι καλλιτέχνες αποσύρθηκαν και πήραν την θέση τους τα συνθήματα:
“Άλλα τέσσερα χρόνια με τον δήμαρχο Χ”
“Για ακόμα καλύτερες ημέρες”
“Δυνατός Χολαργός μόνο με τον δήμαρχο Χ”

Ο λαός είχε αρχίσει να μαζεύεται, είναι δυνατόν να μην παραβρεθείς στην ομιλία του κυρίου χ;, ώσπου με 5 λεπτά καθυστέρηση (τέτοια προσωπικότητα είναι λογικό να αργεί λιγάκι) εμφανίζεται ο ένας και μοναδικός νυν και υποψήφιος δήμαρχος Χολαργού με μουσική υπόκρουση Carmina Burana, ευτυχώς μαγνητοφωνημένη και όχι live από την ορχήστρα.

ΝΑΤΟΣ!!!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!


Δυστυχώς δεν άντεξα και από την πολύ συγκίνηση υποχρεώθηκα να αποχωρήσω.

9 σχόλια:

ioannisk είπε...

Αύριο θα βάλω και φωτογραφίες από την εκδήλωση, είναι άδικο να τις απολαμβάνει μόνο το PC μου.

Ανώνυμος είπε...

Καλά τραγούδησε ο Γονίδης το «Γελαστό παιδί»? Πότε έγινε πάλι αυτό?

Η φωτιά στην στράτα ήταν συμβολικός στίχος κ λυπάμαι που δεν το κατάλαβες:) Έχεις δοκιμάσει να κατέβεις την Περικλέους με μηχανάκι? Tο κάνω κάθε μέρα κ βρίσκω ότι το τραγούδι κολλάει γάντι.

ioannisk είπε...

Zoi καλημέρα
Κάνω πλάκα με τον Γονίδη απλώς το συγκρότημα έπαιζε τα τραγούδια σαν να ήταν σκυλάδικα. Πάντως γιατί να μην το έχει τραγουδήσει και αυτός; Δεν έχει δικαίωμα και αυτός στην επανάσταση;

"Έχεις δοκιμάσει να κατέβεις την Περικλέους με μηχανάκι"
Όχι, δεν είμαι τόσο πολύ fan των extreme sports :)

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δίκαιο, ένα κριτήριο εκλογής είναι και το πολιτιστικό "αισθητήριο" των υποψηφίων. Διότι αν τραγουδάς Μάνο ή Μίκη με νοοτροπία σκυλά, αύριο θα βάζεις στις πλατείες κιτς συντριβάνια (σαν αυτά που βάζουν σε ξενοδοχεία γ' κατηγορίας) και θα το λες αυτό καλλοπισμό. Στην ενδοχώρα το βλέπουμε αυτό συχνά.

Odysseas είπε...

Τι χάνω πάλι που λείπω από την Ελλάδα!
Το πιο ωραίο πάντως θα είναι την Κυριακή το βραδυ που όλα τα κόμματα θα δηλώνουν πως κέρδισαν τις εκλογές!!!

Όσο για την ουσία, διάβαζα σε κάποια εφημερίδα πρόσφατα δηλώσεις των 4 υποψηφιων για την Αθηνα. Την πιο ξύλινη γλώσσα απ'όλους τη χρησιμοποιούσε ο Τσίπρας! Και έλεγε και τις περισσότερες γενικότητες. Eμ βεβαια, όταν το βασικό επίτευγμα στη ζωή σου είναι η οργάνωση καταλήψεων τι να πεις...

ioannisk είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ioannisk είπε...

Η ποιότητα των φωτογραφιών δεν είναι καλή. Τις έβγαλα βιαστικά μην νομίσουν πως είμαι ο προσωπικός φωτογράφος του Χ (πρέπει να δω πως τον λένε).

@ΚΚ
Τουλάχιστον στην ενδοχώρα έχετε πλατείες :)

@Odysseas
Εμ καλά να πάθεις που ζεις στους ξενέρωτους Γερμανούς. Όταν έχετε εκλογές περνάνε απαρατήρητες, ενώ εδώ στήνουμε γλέντια και χορούς.
Δεν έχω άποψη για τον Τσίπρα, παρόλο που είμαι δημότης αθηναίων, αλλά πιθανότατα να είναι ο χειρότερος

@Playmobil
Δεν ξέρω, διακόσα, τριακόσια άτομα;
Είναι απίστευτο με την αποκέντρωση εξουσιών (και πόρων πάνω από όλα) οι κόλακες που τρέχανε πίσω από υποψήφιους βουλευτές τώρα τρέχουν πίσω από υποψήφιους δημάρχους.

bidibis είπε...

Και να φανταστείς αγαπητέ ioannisk τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα λιγα χρόνια πριν.

Έχω πάντως τη γενική εντύπωση ότι στις φετινές εκλογές δεν έπεσε η χαρτούρα του παρελθόντος.

Εντωμεταξύ εγω αποφάσισα να ψηφίσω εμένα.

ioannisk είπε...

Playmobil
200-300 άτομα για ένα υποψήφιο σε ένα δήμο, στον σύνολο της χώρας μαζεύονται κάμποσοι.

@BadlyDrawnBoy
Ναι δεν σφάζονται οι πράσινοι με τους μπλε όπως στα eighties αλλά για την χαρτούρα νομίζω ότι γυρνάμε στον παλιό καλό καιρό. Στις εκλογές του 2002 είχε λιγότερες αφίσες.