Σάββατο, Αυγούστου 04, 2007

Οι αλλαγές στο βιβλίο ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού. Ή αλλιώς ζηλεύω...

Επιτέλους! Την εβδομάδα που μας πέρασε το Υπουργείο παιδείας ανακοίνωσε τις αλλαγές που έγιναν στο τόσο συζητημένο βιβλίο ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού. Αλλαγές οι οποίες βασίστηκαν στις απόψεις όλων εκτός από των ειδικών, καθηγητές πανεπιστημίου ιστορίας και παιδαγωγικής, και των άμεσα ενδιαφερομένων, των δασκάλων.

Διαβάζοντας στις εφημερίδες τις αλλάγες που αναγκάστηκε να κάνει η συγγραφική ομάδα αρχικά παραξενεύτηκα. Οι αλλαγές αφορούσαν λέξεις που αλλάζουν ελάχιστα το νόημα του κειμένου, το «ζήτημα»να γίνει «πρόβλημα» και λοιπά. Όμως το τελικό αίσθημα μου είναι άλλο: ζήλεια. Ζήλεια που υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που έχουν τόσο πολύ χρόνο για να ξεκοκαλίζουν ένα βιβλίο και να ξεψυρίζουν τις λέξεις μία-μία. Δεν γνωρίζω τον χρόνο που απαιτείται, δεν το έχω κάνει ποτέ άλλωστε, αλλά πρέπει κάποιος να αφιερώσει πολύ χρόνο για να το κάνει και για να τον αφιερώσει σημαίνει πως έχει ένα πολύ σημαντικό πλεόνασμα ελεύθερου χρόνου. Εγώ δεν τον διαθέτω, ίσως επειδή είμαι εργαζόμενος.

Θέλω όμως να σχολιασω και μερικές αλλαγές. Σχόλια που γεννήθηκαν αυτόματα διαβάζοντας τα σχετικά άρθρα.

Τι άλλαξε πραγματικά με την αντικατάσταση της λέξης συνωστισμός από το λεκτικό «οι Ελληνες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σε δραματικές συνθήκες»; Δεν ξέρω, ίσως να φταίει και το γεγονός ότι δεν έκανα σε Ελληνικό σχολείο την ΣΤ Δημοτικού.

Πολλές από τις αλλαγές επιβλίθηκαν από την Κύπρο η οποία ήταν από τους ποιο σφοδρούς επικριτές του βιβλίου. Μέχρι τώρα ήξερα πως η χώρα μας είχε κάνει Outsource στη Κύπρο την εξωτερική της πολιτική, με το δόγμα «Η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα υποστηρίζει», από την υπόθεση του βιβλίου έμαθα πως κάναμε outsource στη Κύπρο και την παιδεία των παιδιών μας. Σίγουρα οι αλλαγές που απαίτησε η Κυπριακή κυβέρνηση ήταν πολύ ουσιώδες όπως η αλλαγή της λέξης «διχοτόμηση» με τη λέξη «διαίρεση». Ας υποθέσουμε πως έχουμε ένα παγωτό και θέλουν να το μοιραστούν δύο παιδιά. Η αντίληψη που έχω για την λέξη διχοτόμηση είναι ότι έρχεται κάποιος με ένα τσεκούρι και κόβει το παγωτό στη μέση, μία λέξη που διαιρεί κάτι αλλά βίαια. Η αντίληψη που έχω για την λέξη διαίρεση είναι πως το παγωτό κόβεται σε δύο μέρη μετά από συνεννόηση. Ίσως η διαίρεση της Κύπρου να έγινε μετά από συννεόηση και δεν το γνωρίζω.

Για να μην παρεξηγηθώ δεν θεωρώ όλες τις αλλαγές αρνητικές όπως η αλλαγή στην αναφορά του Ελληνο-Ιταλικού πολέμου του 1940. Η νέα πρόταση, που είναι η κατάχρηση της υπερβολής, θα προετοιμάσει άριστα τα παιδιά στο τηλεοπτικό περιβάλλον στο οποίο θα μεγαλώσουν. Τηλεοπτικό περιβάλλον στο οποίο κυριαρχούν οι ούτε καν γραφικοί επικριτές του βιβλίου, λιακόπουλος, ζουράρις, παπαθεμελής, καρατζαφέρης κλπ.

Υ.Γ. μπορεί κάποιος να μου μεταφράσει την ανακοίνωση τύπου του ΚΚΕ για το βιβλίο;

26 σχόλια:

doctor είπε...

Πρώτα πρέπει να μάθουν την ιστορική αλήθεια οι μπαμπάδες και οι μαμάδες και μετά τα παιδάκια.


doctor

ioannisk είπε...

Ίσως τα παιδιά μάθουν ιστορία στους γονείς :P

Ανώνυμος είπε...

Γίνετε πρώτα μπαμπάδες και μετά τα λέμε. Μόμολα.
Αλβανάκια που έχετε και άποψη για την Ιστορία της Ελλάδος.
Όσο για τον Ζουράρι ... και μόνο αυτά που λες καταδεικνείουν την ασχετοσύνη σου.

ioannisk είπε...

@Η ώρα πλησιάζει
Soy ethiksa ton gomeno ton Zourari?

ioannisk είπε...

Ένα πολύ καλό άρθρο για το βιβλίο ιστορίας: Ποιος τελικά γράφει την εθνική μας Ιστορία;.

doctor είπε...

Ο Ζουράρις σε συνέντευξη στο Έθνος της Κυριακής, ανάμεσα στις μπαρούφες που πέταξε (οι Αμερικανοί επειδή θα δώσουν ανεξαρτησία στους κούρδους του Ιράκ, ως αντιστάθμισμα θα προσφέρουν την Ελλάδα στον ...ΝΑΤΟΚεμαλισμό και στην τουρκική επιρροή και το βιβλίο της ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού κινείται σε αυτή την κατεύθυνση!!!), έγραψε για πρώτη φορά αυτό που γνωρίζαμε αλλά δεν το έλεγε:
Όταν ο κ.Ζουράρις ήταν στο Παρίσι (1968-1974) ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού, είχε ως γραμματέα του την κ.Ρεπούση.
Έχουν ακουστεί πολλά γι'αυτήν την σχέση και ο κ.Ζουράρις σήμερα στάζει όξος και χολή επί προσωπικού και όχι επί του θέματος αυτού καθαυτού, ο νοών νοείτω...

Όμορφο το άρθρο της Καθημερινής Γιάννη.

doctor

Υ.Γ. Το τρολλ βλέπω ότι κινείται στην πεπατημένη.
Φωνασκεί και αλαλάζει και ουδέν αντιτάσσει.
Επίπεδο-δάπεδο...

ioannisk είπε...

Δεν έχω διαβάσει τη συνέντευξη, άλλωστε με το Έθνος δεν τα πάω και πολύ καλά :) Θα προσπαθήσω να την διαβάσω, όσο αντέξω.

Δεν είχα ιδέα για τα σενάρια που σχετίζουν τον ζουράρι με την κ.Ρεπούση.

Επίπεδο δάπεδο για το troll? Αυτό είναι εξέλιξη, νόμιζα πως βρισκόταν στο 3ο υπόγειο :P

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ είπε...

Outsourcing η εξωτερική πολιτική; Είχες έμπνευση!!!

ioannisk είπε...

michalakis
:)

Καιρό είχαμε να τα πούμε, αγόρασες SUV και δεν έχεις χρόνο; :P

ερινύες είπε...

den kratiemai na mi sxoliasw...momolo me fonazan ta megala paidia tis geitonias otan pigaina na pai3w mazi tous kai me diwxnane..

Ο/Η Η ώρα πλησιάζει είπε...
"Γίνετε πρώτα μπαμπάδες και μετά τα λέμε. Μόμολα.
Αλβανάκια που έχετε και άποψη για την Ιστορία της Ελλάδος"
merikes isws ginoume mamades ektos kai an o ratsismos pleon "forietai" mazi me to misogunismo.gia na katalabw, ena paidaki albanikis katagwgis 12 xronwn den dunatai na exei apopsi gia tin elliniki istoria?
8ewreis tous albanous kai o,tidipote mi "made in (kai by) greece" upodeestero?


YG)gianni o zouraris emena mou aresei, kuriws epeidi otan imoun pio mikri eblepa tin ekpompi tou stin kratiki tileorasi.fobamai bebaia pws an ekane mia paromoia ekpompi twra 8a katantouse kati san to liakopoulo..

ioannisk είπε...

ερινύες
Ώστε ο ζουράρις είχε εκπομπή και στην κρατική τηλεόραση; Δεν είχα την ατυχία να την δω.

Πάντως αν κρίνω από τη στήλη του στους 4Τ (έχουν περάσει σχεδόν 15 χρόνια και χρονικά πρέπει να συμπίπτει με την εκπομπή που λες) πάντα ήταν παπαρολογός με DEA avec la plus grande distinction.

doctor είπε...

Γιάννη έκανε την εκπομπή Πατριδογνωσία στην ΕΤ-3.

Εκεί -αντιστάσεως μη ούσης αφού οι λοιποί συμμετέχοντες ήταν νεαροί φοιτητές- μέσω του βερμπαλισμού και της απαγγελίας χωρίων του Θουκυδίδη (πως συνδυάζει την ιστορική έρευνα του Θουκυδίδη με την αντιεπιστημονική μυθολογία των Ευαγγελίων ούτε ο ίδιος γνωρίζει) "πέρναγε" τεχνηέντως κύματα ανωτερότητας των ελλήνων και μέσα από ένα μείγμα κομμουνιστικού εθνικισμού, διανθισμένο με χριστιανισμό δημιουργούσε το Απόλυτο Δόγμα, όπου ο άνθρωπος είναι απλός δέκτης και δεν εκπέμπει τίποτα αλλά αναπαράγει θέσφατα, δόγματα και αξιώματα.

Πουθενά χώρος για αυτενέργεια και ορθολογισμό.
Όλα έτοιμα από το Ευαγγέλιο, το Κόμμα, το Έθνος.

Και έτσι παράγονται άνθρωποι-φερέφωνα και έτοιμα στρατιωτάκια για να πεθάνουν για το Έθνος ή τον Θεό, όπως ακριβώς τα ψαράκια του Μπρεχτ...

doctor

ioannisk είπε...

Γιατί να μην το κάνει δεδομένου ότι έχιε και την κρατική έγκριση με την εκπομπή του :(

doctor είπε...

Διαβάστε ένα πολύ ωραίο ποστ, είναι όλα τα λεφτά!

http://salata.wordpress.com/2007/08/06/%ce%91%ce%bd%ce%b1%ce%b8%ce%b5%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%af%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%af%ce%bf-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%a3%ce%a4-%ce%94%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%84%ce%b9%ce%ba/#comment-289

ioannisk είπε...

Ευχαριστώ για το link, το post είναι πολύ καλό.

doctor είπε...

Όσο για την απάντηση του ΚΚΕ σχετικά με τις αλλαγές στο βιβλίο της ιστορίας, ο Πάσχος Μανδραβέλης έξοχα περιγράφει την ... τρικυμία εν κρανίω που έχει καταλάβει τον Περισσό που αντικατέστησε τον στείρο σταλινισμό με την εξίσου στείρα ρητορία της εθνικής περιχαράκωσης και απομόνωσης και της εξόδου της χώρας από όλους τους θεσμούς και συμμαχίες, έτσι, διότι εκεί μετέχουν και οι ...καπιταλιστές!!!

Ορίστε:

Μετά τη συζήτηση για το βιβλίο Ιστορίας

Αν το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ Δημοτικού έβγαινε πριν από δέκα χρόνια, οι αντιδράσεις θα ήταν σφοδρές, αλλά πιθανόν να μην ήταν τόσο ηχηρές. Η Εκκλησία, κάποια σωματεία Μικρασιατών και μερικοί Κύπριοι θα φωνασκούσαν, αλλά η κυρίαρχη στον τόπο αριστερή ιντελιγκέντσια θα απαξίωνε τις κραυγές ως αντιδραστικές, ακροδεξιές κ.λπ. Η αλήθεια είναι πως αν δεν υπήρχαν τα αριστερά αντηχεία της διαμαρτυρίας, κάθε απόπειρα συζήτησης θα πνιγόταν με τη χλεύη του γραφικού. Είναι πολύ πιθανόν δε να υπήρχαν άλλου τύπου συζητήσεις, όπως για τον τρόπο που το βιβλίο αναφέρεται στον Εμφύλιο, πώς χειρίζεται την Εθνική Αντίσταση, τη δικτατορία, τη μεταπολίτευση και λοιπά ευαίσθητα (κατά το παρελθόν) «αριστερά ζητήματα». Αυτά δε είναι ιστορικά θέματα, τόσο λεπτά που δύσκολα μπορούν να γίνουν σόου στην τηλεόραση και η συζήτηση θα παρέμενε στο ευπρεπές επιστημονικό πλαίσιο.

Δύο λοιπόν ήταν οι λόγοι που η συζήτηση φούντωσε τόσο. Πρώτον: Ο «συνωστισμός» φτιάχνει πρώτης τάξεως πάνελ φωνακλάδων, οι οποίοι ελάχιστα γνωρίζουν Ιστορία, αλλά κινούνται άνετα στο χώρο της τηλεοπτικής φασαρίας. Δεύτερον: «τα ορφανά του Στάλιν» βρήκαν πεδίο δόξης λαμπρό για να πλήξουν ιδεολογικά οποιαδήποτε αλλαγή επιχειρείται, επειδή κατʼ αυτούς κάθε εκσυγχρονισμός είναι στο πλαίσιο της «καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης» και συνεπώς εξ ορισμού κακός.

Δεν ήταν δύσκολο να επιτύχουν και οι μεν και οι δε. Τα υλικά για να χτιστεί μια φασαρία περί την Ιστορία βρίσκονται εν αφθονία. Βαθιά ριζωμένες εθνικολαϊκές αντιλήψεις περί ενός περιούσιου λαού που πάντα επιχειρεί το αγαθόν, για να προδοθεί από εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς και τελικά να σφαχτεί από το λεπίδι των βαρβάρων. Υπάρχουν δύο αιώνες μυωπικής θεώρησης της Ιστορίας που δεν ξεριζώνονται με 130 σελίδες του βιβλίου της ΣΤ Δημοτικού.

Η συζήτηση όμως καθαυτή ανέδειξε την ιδεολογική ήττα ενός μέρους της Αριστεράς. Το γεγονός ότι η συζήτηση έγινε στο πεδίο του εθνικού -εκείνου που κάποτε ήταν χωράφι της Ακροδεξιάς- δείχνει ότι η σταλινογενής Αριστερά εξέπνευσε ιδεολογικά. Χρειάζεται δάνεια επιχειρήματα για να ορθώσει αντίσταση σ' αυτό που ονομάζει «νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση». Χειρότερα: τα δάνεια αυτά προέρχονται από εκεί που παλιά έφτυνε, από τον χώρο που στο παρελθόν είχε βαφτίσει «αντίδραση». Τα επιχειρήματα κατά του βιβλίου δεν είχαν αναφορές στον σοσιαλισμό (π.χ. κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι και η «Οκτωβριανή Επανάσταση» αποτυπώνεται πλημμελώς στο βιβλίο), αλλά στη μικρασιατική εκστρατεία, την οποία μάλιστα η τότε κομμουνιστική Αριστερά είχε πολεμήσει λυσσαλέα και είχε βαφτίσει «ιμπεριαλιστικό και τυχοδιωκτικό πόλεμο».

Μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ ξεκίνησε μια δομική αλλαγή στις πολιτικές αντιλήψεις της σταλινογενούς Αριστεράς. Μέχρι τότε πρωταρχικός στόχος ήταν να αποδείξει ότι ο υπαρκτός σοσιαλισμός ήταν καλό σύστημα. Μετά το 1989 ο μόνος πλέον στόχος είναι να αποδείξει ότι ο καπιταλισμός είναι ένα κακό σύστημα. Απογυμνωμένη όμως η επιχειρηματολογία από το «θετικό παράδειγμα» της «μεγάλης πατρίδας του σοσιαλισμού» έγινε στείρα αντίδραση σε οποιαδήποτε εξέλιξη. Είτε αυτή αφορά τα σχολικά βιβλία, είτε αφορά το άσυλο στα ΑΕΙ, είτε οποιονδήποτε εκσυγχρονισμό — έστω κι αν αυτός είναι υπέρ των λαϊκών μαζών τις οποίες υποτίθεται ότι εκφράζει.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Καθημερινή» στις 12.8.2007

ioannisk είπε...

Η εντύπωση που έχω είναι πως η Ελληνική αριστερά ήταν πάντα εθνικιστική, δεν έγινε τα τελευταία χρόνια. Οι περιπτώσεις αριστερών και διεθνιστών είναι πολύ λίγες.

Η αλληλεγγύη της Ελληνικής αριστεράς στους εθνικά καταπιεσμένους αυτού του κόσμου ήταν και είναι πάντα επιλεκτική και δευτερεύουσα στον πολιτικό της λόγο.

ΌΛα αυτά με κάνουν να αναρωτιέμαι αν υπήρξε ποτέ στην Ελλάδα Αριστερά. Εθνικιστής με "γιλο-λαϊκό" προφίλ δεν είναι αριστερός αλλά κάτι άλλο...

ioannisk είπε...

"γιλο-λαϊκό" --> "φιλό-λαϊκό".

Αυτά παθαίνω όταν πατάω το κουμπί Publish πριν από το Preview :)

doctor είπε...

Γιάννη, ξεφεύγουμε λίγο από το θέμα, αλλά αξίζει να δούμε παρακάτω έναν νέο τρόπο σκέψης της ελληνικής Αριστεράς που αρχίζει και κλείνει το μάτι προς τον ... εθνικοσοσιαλισμό.
Είναι θέμα χρόνου το ΚΚΕ να εκπροσωπεί τους έλληνες εργάτες...


«Σκοπός της εισαγωγής ξένων εργατών από τους εργοδότες, είναι η διαιώνιση της σκλαβιάς»
ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ

Οι πλουτοκράτες με επικεφαλής το εφοπλιστικό και χουντικό εγκληματικό κεφάλαιο, θέλουν να μας μεταβάλουν σε μειοψηφία του πληθυσμού της χώρας μας. Θέλουν να μας αντικαταστήσουν με ξένες καθυστερημένες υποτακτικές εθνότητες: Γιατί δεν τους κάνουμε σαν λαός.
…Για μας τον εργαζόμενο ελληνικό λαό, τα περιθώρια συνεχώς στενεύουν. Δυο μεγάλοι εφιάλτες μας κατατρέχουν: η ακρίβεια και η ανεργία. Και για τους δύο υπεύθυνο είναι το κεφάλαιο που τους έχει δημιουργήσει: την ακρίβεια με την αύξηση των τιμών και την ανεργία με την εισαγωγή ξένων.
Ειδικά στο θέμα της εισαγωγής ξένων, η θέση μας πρέπει να ταυτίζεται με τη σαφή πρόταση που διατύπωσε πρόσφατα η «Βουλή των Εφήβων»: Ο αριθμός των ξένων που ζουν στην Ελλάδα πρέπει να μειωθεί δραστικά και να μείνουν μόνο 300.000.
…Το αίτημα αυτό για δραστική μείωση του αριθμού των ξένων δεν είναι καθόλου ρατσιστικό. Απλά είναι ο μόνος τρόπος για να γλιτώσει ο ελληνικός λαός απ’ την ανεργία, την εξαθλίωση και την εξαφάνιση και να μπει φρένο στους φασιστικούς σχεδιασμούς της αστικής τάξης. Πρέπει λοιπόν χωρίς κανένα φόβο να διαδίδουμε και να επαναλαμβάνουμε αυτό το αίτημα, δίνοντας στο κεφάλαιο να καταλάβει ότι δεν θα του επιτρέψουμε ούτε να μας φιμώσει ούτε να μας εξαφανίσει.
ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
(Όργανο της Κομμουνιστικής Τροτσκιστικής Ένωσης)



Το αδιέξοδο της Ελλάδας
Με 1,5 εκατομμύριο Έλληνες ανέργους
και με 1,5 εκατομμύριο ξένους εργάτες

Αυτό είναι το σχέδιο των μεγαλοκαπιταλιστών που ο τελειωτικός σκοπός τους είναι: Να αντικαταστήσουν τον εργαζόμενο ελληνικό λαό, με πρωτόγονους και υποτακτικούς ξένους εργάτες, με ανύπαρκτη πολιτική και ταξική συνείδηση.
Το σχέδιο όμως για τη διάσωση του εργαζόμενου ελληνικού λαού είναι εντελώς διαφορετικό και απαιτεί άμεσα: Την αύξηση της γεννητικότητάς του, και τον περιορισμό των ξένων στους εντελώς αναγκαίους, και όταν δεν υπάρχουν Έλληνες άνεργοι.
1. Όλα τα γεγονότα επιβεβαιώνουν συνεχώς ότι το στρατηγικότερο σχέδιο το οποίο εφαρμόζει απαρέγκλιτα τα τελευταία χρόνια σύσσωμη η ελληνική αστική τάξη, είναι το σχέδιο της ραγδαίας εθνολογικής αλλαγής του πληθυσμού της Ελλάδας.
Πρώτοι οι εφοπλιστές αντικατέστησαν το ενενήντα τοις εκατό των Ελλήνων ναυτεργατών με ξένους. Εν συνεχεία, το μεγάλο και μικρό κατασκευαστικό κεφάλαιο αντικατέστησε όλους σχεδόν τους Έλληνες οικοδόμους επίσης με ξένους. Εδώ και χρόνια ο ΣΕΒ εκθειάζει με τις επίσημες εκθέσεις του τη χρησιμότητα της μετανάστευσης. Όλα σχεδόν τα αστικά συγκροτήματα των μέσων μαζικής ενημέρωσης, με επικεφαλής την "Καθημερινή", το "Βήμα" και την "Ελευθεροτυπία", προπαγανδίζουν λυσσαλέα την εισαγωγή ξένων εργατών. Και όλα τα κόμματα, ακόμα και η δεξιά Νέα Δημοκρατία, ακολουθώντας τις αυστηρές διαταγές της αστικής τάξης, υπηρετούν πιστά το ίδιο σχέδιο.
Το σχέδιο της αστικής τάξης για μαζική εισαγωγή εκατομμυρίων από τριτοκοσμικούς πληθυσμούς δεν γίνεται για να καλύψει νέες θέσεις εργασίας, αφού είναι γνωστό ότι η παρατεταμένη οικονομική κρίση των τελευταίων ετών δεν έχει δημιουργήσει νέες θέσεις, αλλά μάλλον τις έχει μειώσει. Η Ελλάδα δεν είναι μια αναπτυσσόμενη χώρα, όπως ήταν κάποτε η ανοικοδομούμενη ματαπολεμική Γερμανία ή η ραγδαία αναπτυσσόμενη Αμερική. Είναι λοιπόν ολοφάνερο ότι σκοπός της αστικής τάξης είναι η αφαίρεση των θέσεων εργασίας από τους "απαιτητικούς" Έλληνες και η αντικατάστασή τους με υποτακτικούς τριτοκοσμικούς ξένους, με ανύπαρκτη ταξική συνείδηση. Γι' αυτό έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε απ΄τη μια πλευρά ενάμισι εκατομμύριο Έλληνες ανέργους και απ' την άλλη ενάμισι εκατομμύριο ξένους εργαζόμενους στη χώρα.
Είναι λοιπόν τεράστιο ψέμα ότι κάτω απ΄ τις σημερινές συνθήκες "οι ξένοι δεν παίρνουν τις δουλειές των Ελλήνων".
Το σχέδιο όμως αυτό δεν περιορίζεται στους χώρους εργασίας αλλά στοχεύει στην ίδια την εθνολογική σύνθεση της Ελλάδας. Η αστική τάξη δεν θέλει την Ελλάδα να κατοικείται αποκλειστικά από τον Ελληνικό λαό, γι' αυτό θέλει να εγκαταστήσει μόνιμα σαν αναπόσπαστο τμήμα της χώρας εκατομμύρια ξένους. Τους ξένους αυτούς τους θέλει κοινωνικά καθυστερημένους, ταξικά ακίνδυνους, πολιτικά ανίδεους και θρησκευτικά ελεγχόμενους. Γι' αυτό σχεδιάζει τη μαζική εισαγωγή μουσουλμάνων, που πληρούν περισσότερο τις παραπάνω προδιαγραφές. Μάλιστα, για να επιταχύνει την εθνολογική αλλοίωση της χώρας, έχει εγκαταλείψει τελείως αβοήθητη την ελληνική οικογένεια, χωρίς κίνητρα για την απόκτηση παιδιών, χωρίς βρεφονηπιακούς σταθμούς, χωρίς γονικές άδειες και επιδόματα, και έχει καταδικάσει τους Έλληνες να έχουν το χαμηλότερο δείκτη γεννητικότητας στην Ευρώπη. Ξέροντας ότι την ίδια στιγμή, οι καθυστερημένοι ξένοι πληθυσμοί που ζουν στην Ελλάδα, λόγω συνήθειας και χαμηλότατων απαιτήσεων τεκνοποιούν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.
2. Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών επιβεβαιώνουν την πιστή τήρηση του σχεδίου αυτού.
Απ' τη μια μεριά ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, στερούμενος άλλωστε προσωπικά ελληνικής εθνικής συνείδησης, επέλεξε για την υπερνομαρχία Καβάλας - Δράμας - Ξάνθης μια κατ' ουσίαν Τουρκάλα υποψήφια, τη στιγμή που το 90% του πληθυσμού της υπερνομαρχίας είναι ελληνικός. Με την κίνησή του αυτή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί θρασύτατα να πείσει τον ελληνικό λαό όχι απλά να δεχτεί την εισαγωγή εκατομμυρίων μουσουλμάνων και Τούρκων, αλλά και να υποταχθεί πολιτικά σε αυτούς, παραδίδοντάς τους τη διακυβέρνηση της χώρας.
Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η πρότασή του να δοθούν με συνταγματική διάταξη στους ξένους πλήρη πολιτικά δικαιώματα.
Απ' την άλλη, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όπως και όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, δείχνει πρωτοφανή ανοχή στην τουρκική επιθετικότητα, παρά το θάνατο του Έλληνα πιλότου, προκειμένου να υποστηρίξει με νύχια και με δόντια την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σκοπός των ελληνικών κυβερνήσεων είναι να πετύχουν την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., έτσι ώστε να γίνει εύκολη η εισαγωγή εκατομμυρίων καθυστερημένων μουσουλμάνων από τα βάθη της Τουρκίας υπό την ιδιότητα του Ευρωπαίου πολίτη.
Επιβεβαιώνεται δηλαδή ότι τα δύο μεγάλα ελληνικά αστικά κόμματα εξακολουθούν να τηρούν πιστά το σχέδιο. Και βέβαια ακολουθούνται κατά πόδας από όλο το συρφετό της λεγόμενης "αριστεράς", που έχει αναγορευθεί στο μεγαλύτερο εχθρό του ελληνικού λαού, πλασάροντας την αντικατάστασή του σαν "φιλανθρωπία", "διεθνισμό" και "αντιρατσισμό".
3. Κατά τα άλλα, η κυβέρνηση προωθεί σειρά μέτρων, όπως η ιδιωτικοποίηση οργανισμών και υπηρεσιών, η σκανδαλώδης εύνοια στους εφοπλιστές (που όμως δεν αργκούνται στην απελευθέρωση ναύλων και δρομολογίων και τα απαιτούν όλα), η προσπάθεια ανοίγματος του ασφαλιστικού και ούτω καθεξής.
Ένα απ΄ τα σημαντικότερα μέτωπα που έχει ανοίξει αυτόν τον καιρό είναι της παιδείας, την οποία προσπαθεί να καθυποτάξει στο κεφάλαιο και να ιδιωτικοποιήσει, χτυπώντας συγχρόνως τα δικαιώματα των φοιτητών, οι οποίοι όμως αντιδρούν με ένα πλατύ κύμα καταλήψεων.
4. Στο διεθνές πεδίο, το σημαντικότερο γεγονός που πρέπει οπωσδήποτε να επισημάνουμε, είναι η νέα στρατιωτική συμμαχία των μεγάλων σταλινοκαπιταλισμών της Ρωσίας και της Κίνας, υπό τον τίτλο "Σύμφωνο της Σαγκάης". Το στρατιωτικό Σύμφωνο της Σαγκάης, που αυτόν τον καιρό πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις στη Ρωσία και αλλεπάλληλες συσκέψεις στην Κίνα, αποτελεί μια νέα συμμαχία ανάμεσα στα δύο αυτά βάρβαρα νεοκαπιταλιστικά καθεστώτα, που τα συνδέει στενά η κοινή σταλινική καταγωγή τους.
Μάλιστα, το Σύμφωνο αυτό φαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα αποτελεί το βασικό υποστηρικτή του ισλαμικού φανατισμού, που εκφράζεται κυρίως από τα πυρηνικά εξοπλιστικά σχέδια του Ιράν. Αλλωστε, τόσο ο ρωσοκινεζικός σταλινοκαπιταλισμός, όσο και ο ισλαμικός φανατισμός της άρχουσας τάξης των πετρελαίων, έχουν σαν κοινή απώτερη καταγωγή το σύστημα του ασιατικού δεσποτισμού.
Αν και δεν ξέρουμε πόσο θ' αντέξει η ευρύτερη αυτή συμμαχία σε βάθος χρόνου, εντούτοις τη στιγμή αυτή είναι ένα καθοριστικής σημασίας γεγονός.
5. Επίσης στο διεθνές πεδίο, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στις μεγάλες δυσκολίς του ευρωπαϊκού καπιταλισμού.
Η εγχώρια παραγωγή και οι εξαγωγές της Ευρώπης αντιμετωπίζουν με τρόμο την απειλή που εκτοξεύτηκε εκ μέρους των ΗΠΑ ότι η αμερικανική κυβέρνηση σκέφτεται να υποτιμήσει το δολάριο κατά 30-40% προκειμένου να υποστηρίξει τη δική της παραγωγή και τις δικές της εξαγωγές. Καταρρίπτοντας το μύθο περί "ισχυρού ευρώ" και "ανίσχυρου δολαρίου", ο αμερικανικός καπιταλισμός δείχνει ότι όχι απλά θέλει το σημερινό φτηνό δολάριο, αλλά σκέφτεται να το υποτιμήσει ακόμα περισσότερο, καταφέροντας συντριπτικό πλήγμα στην ευρωπαϊκή οικονομία. Ίσως αυτός ήταν ο λόγος που λίγο αφού μαθεύτηκαν τα αμερικανικά σχέδια, εκδηλώθηκε μίνι-κραχ στα χρηματιστήρια Ευρώπης και Ελλάδας.
6. Απέναντι σε όλα αυτά τα δεδομένα της πολιτικής κατάστασης, ο ελληνικός λαός γενικότερα και κυρίως η ελληνική εργατική τάξη, πρέπει χωρίς κανένα φόβο να υπερασπιστούν την ύπαρξή τους. Πρέπει ν' αδιαφορήσουν για τον κίνδυνο να τους χαρακτηρίσουν οι διάφοροι πληρωμένοι κοντυλοφόροι "ρατσιστές", και να πάρουν ξεκάθαρη θέση που θα απαρτίζεται από τα παρακάτω δύο σκέλη:
Πρώτον να δοθούν κίνητρα και βοηθήματα στον εργαζόμενο ελληνικό λαό, υπό μορφή τόσο κοινωνικών, όσο και οικονομικών παροχών, για να αυξήσει τη γεννητικότητά του. Και δεύτερον, να περιοριστεί ο αριθμός των ξένων που ζουν στην Ελλάδα σε τόσους όσους αντέχει η ελληνική οικονομία, δηλαδή σε τόσους όσους μπορούν να απασχοληθούν χωρίς να προκαλείται ανεργία στους Έλληνες εργαζόμενους.
Πιστεύουμε ότι αργά ή γρήγορα αυτά τα αιτήματα θα γίνουν πλατιά αποδεκτά απ΄ τον ελληνικό λαό, που καταλαβαίνει τι συμβαίνει πολύ καλύτερα απ' ό,τι νομίζουν οι εκμεταλλευτές του. Πιστεύουμε βαθιά ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει ξεχάσει την ιστορία του και τις εκατόμβες των μαρτύρων που θυσιάστηκαν για την κατάκτηση της ανεξαρτησίας του. Και τελικά πιστεύουμε ότι δεν θα επιτρέψει την εξαφάνισή του.

Αθήνα, 31.5.2006
Η Συντακτική Επιτροπή

Απο την εφημερίδα Σοσιαλιστική Προοπτική - Ιουνιος 2006

ioannisk είπε...

ΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Καλά είναι απίστευτοι! Σαν να διαβάζω κείμενα του Le Pen χωρίς αυτόλογοκρισία! Ειδικά το "Την αύξηση της γεννητικότητάς του, και τον περιορισμό των ξένων στους εντελώς αναγκαίους, και όταν δεν υπάρχουν Έλληνες άνεργοι. " είναι κλασική θέση του λεπενισμού: preference nationale.

Έχεις το email κάποιου από "Η Συντακτική Επιτροπή Απο την εφημερίδα Σοσιαλιστική Προοπτική "; Χρειάζομαι καθαρίστρια και θέλουν δουλειές, για να μην "εγκληματίσω" ενάντια στο έθνος και προσλάβω ξένη.

Σοβαρά τώρα, δεν εννοούσα τέτοιες ομάδες των 20 ατόμων, που πέρα από γραφικότητα δεν προσφέρουν τίποτε άλλο, αλλά τα μεγάλα κόμματα της Αριστεράς.

forye είπε...

ΙΣΤΟΡΙΑ Στ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Μια ετεροχρονισμένη κριτική με φόντο τους θεσμούς
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2007: Οι νέες -κατά ΥπΕΠΘ- κλίσεις ανώμαλων ουσιαστικών

http://users.sch.gr/szygouras/themata/ISTORIA_6H.DHMOTIKOY/an_ousiastika.htm

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΚΑΙ ΝΙΩΘΩ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ.. γιατι μονο ετσι μπορει ενας ανθρωπος να μην ειναι κανιβαλλος (η ανθρωποτητα θα πρεπει να διαλεξει αναμεσα στο σοσιαλισμο και τη βαρβαροτητα -Σατρ-) λυπαμαι για αυτο το “ψευτο-ανωτερο” στυλακι κατι αριστερων διανοουμενων που γελοιοποιουν για πλακα .. καθε τι που ειναι εθνικο. Για να γελοιοποιεις κατι πρεπει πριν να το κατανοεις. Σπιτι και διαβασμα χρειαζεστε οχι βημα για να εξαπολυετε εξυπναδες..
γραφικος δεν ειναι αυτος που φαινεται γραφικος αλλα αυτος που ΕΙΝΑΙ. και παρα το υπεροχο στυλακι σας και την κολονακιωτικη ειρωνια σας αριστεροι του καναπε , μαθετε να σεβεστε αυτους που κατεβαζαν τον αγκυλωτο σταυρο χαραματα και με αγωνια και οχι εκ του ασφαλους αφηνοντας κουλτουριαρικες καραφλες και μουσια ..

Alexandros Angelis είπε...

Βρίσκω λίγο άτοπα τα σχόλιά σου φίλε Ιωάννη, ειδικά αυτά περί της Κύπρου. Σου προτείνω να διαβάσεις το εξής άρθρο που περιγράφει πλήρως την εξέλιξη αυτού του θέματος. http://www.antibaro.gr/society/anaskophsh.php

Εκτός των άλλων, σου εφιστώ την προσοχή στα εξής

"Ο Σχολικός Σύμβουλος Αντώνης Παυλίδης έχει ήδη διεξάγει μία πρώτη έρευνα για την ποιότητα του βιβλίου σε 30 δασκάλους της ΣΤ' τάξης της περιφέρειάς του και τα πρώτα αποτελέσματα έδειχναν περίπου 70% των δασκάλων να προτείνουν απόσυρση και το 30% διορθώσεις."

"ένα ποσοστό περίπου 80 % του ελληνικού λαού, που αντιτάχθηκε στο βιβλίο, σύμφωνα με το Παρόν της Κυριακής και σχετικές δημοσκοπήσεις του, στις οποίες οι υπέρμαχοι του βιβλίου δεν ξεπέρασαν το 7%, με το υπόλοιπο ποσοστό των ερωτηθέντων να δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ»."

Καλό θα είναι να μην μιλάμε για τόση σιγουριά για πράγματα τα οποία δεν γνωρίζουμε...

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Μερικά χρόνια μετά ο Ζουράρις έγινε σύμβουλος του Σαμαρά ας μη το σχολιάσω :)

Ανώνυμος είπε...

Περαστικά

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Στον Σαμαρά για τον Ζουράρι; :P

Μην αγχώνεσαι για αυτόν έτσι όπως πάει θα γίνει Πρωθυπουργός από σπόντα :(((