Τρίτη, Μαΐου 01, 2007

Που είναι το Parking;

Ένα μικρό quiz: Μπορείτε να μου πείτε που είναι το parking ή να το πω αλλιώς πως χωράνε τα αυτοκίνητα στους χώρους που δείχνουν ότι είναι parking. Προσπαθώ να βρω το σκεπτικό της πολεδομίας και έδωσε τις άδειες για parking (αυτό είναι αστείο).






Τα 4 parking βρίσκονται σε μία ακτίνα 100 μέτρων.

- Το πρώτο σπίτι είναι πρακτικά ακατοίκητο.

- Στο δεύτερο το parking χρησιμεύει για να βάζει ο ιδιοκτήτης την μηχανή του στον κήπο.

- Στο τρίτο για να μη χαλάει τη "μούρη" του μαγαζιού. Φυσικά όταν το αφεντικό δε βρίσκει θέση στα 50 μέτρα (στα 50 μέτρα άντε στα 100 έχει πάντα θέση) αφήνει τη κούρσα μπροστά στο "parking".

- Στο τέταρτο νομίζω πως είναι αυτονόητο: μην περπατήσει ο "άρχοντας" 10 μέτρα.

Ίσως η κυβέρνηση να ιδιωτικοποίησε δρόμους και να μην το γνωρίζω. Αν είναι έτσι να αγοράσω τον δρόμο μπροστά από το σπίτι μου και να τον κάνω ένα estate ρεζερβέ για την αφεντιά μου.

Υ.Γ. Τα νέα μέτρα για να πρασινίσουν οι πόλεις μας:

Δεν ξέρω όμως αν η πρωτοβουλία ανήκει στην κυβέρνηση ή στην τοπική αυτοδιοίκηση...

23 σχόλια:

ManBlogg είπε...

Ωραίες fotos (πραγματικά!). Καλές οι ερωτήσεις σου και πολύ διαφωτιστικό το φωτο-ρεπορτάζ. Εγώ στην φωτογραφία του Υ.Γ. ήθελα να ρωτήσω.. Το τριγωνάκι κινδύνου με το ανώτατο όριο ταχύτητας τα 30χλμ εκεί στο βάθος στην κολόνα τι προσπαθεί να πει; ..

Κοινότητα Εκάλης είπε...

k poios eipe oti exoun parei adeia? mia pinakida kolisan.

xtes sthn eke8sh lew se mia dimotiki astinomo, "ena smart panw sto pezodromio,den einai paranonmo, mou leei "fysika k einai" ths lew "tote kojtou k thn klisi" mou leei "tetoia mera, asto mwre."

are xiotaki me tous kipous sou....evalan k thn bimbo antidimarxo, apo tis kosmopolitikes stiles sthn antidimarxia kifisias gia thn mostra.

doctor είπε...

Γιάννη η Αθήνα είναι κλινικά νεκρή.

Ή φεύγεις ή κάθεσαι και ζεις στον παραλογισμό.

Δυστυχώς και στην επαρχία η ίδια ανοργανωσιά, η ίδια επιπολαιότητα, η ίδια μαγκιά του έλληνα που κοιτάει μόνο τον εαυτό του.

Όταν έχω πορτοκαλί παλλόμενα βελάκια (το είπα σωστά;) με το αυτοκίνητο και οι πεζοί έχουν πράσινο, σταματάω το αυτοκίνητό μου για να περάσουν.
Ε, όλοι οι οδηγοί από πίσω μου κορνάρουν και με βρίζουν (και γω φυσικά τους συνδέω με Κάιρο).

doctor

doctor είπε...

Καλό μήνα σε όλους!

doctor

ioannisk είπε...

Καλό μήνα σε όλους :)

-----------------------------------

manblogg
Καλά πως πρόσεξες το σήμα;

Τα σήματα κουκουρούκου είναι μεγάλο θέμα και μπορούν να γίνουν άπειρα post :)

-----------------------------------

politics & free thinking
Για αυτό έγραψα πως η άδεια είναι αστείο :)

Πάντως βλέπω που και που αστυνόμους να κόβουν κλήσεις για παράνομο parking. Ζήτημα αν κόβουν 1 στις 1000 αλλά κάτι είναι και αυτό.

Έχουμε bimbo για αντιδήμαρχο και το αγνοούσα; Άισχος μου :)

-----------------------------------

doctor
Δεν είναι μόνο η Αθήνα αλλά όλη η Ελλάδα.

Αυτό που παθαίνω με το πορτοκαλί λαμπάκι είναι να με κοιτάνε οι πεζοί σαν εξωγήινο. Όταν τα άλλα αυτοκίνητα κορνάρουν τότε μπαίνω σε mode "σπάσιμο νεύρων". Πρέπει να παραδεχτώ πως είμαι πολύ καλός σε αυτό το mode...

Astero είπε...

Αχ, κι εγώ το καταφχαριστιέμαι το mode σπάσιμο νεύρων!

Τις προάλλες οδηγούσα το αυτοκίνητο μιας φίλης που έχει Ν (μέγα λάθος να κολλήσεις το Ν, είναι σαν να έχεις αυτοκόλλητο "ξεσπάστε τα νεύρα σας πάνω μου") και είχα κολλήσει σε κίνηση, σε έναν πολύ στενό δρόμο.
Είχα από πίσω ένα ταξί που κόρναρε μανιωδώς, προφανώς γιατί δεν είχα το αυτοκίνητο του αστυνόμου Σαΐνη, να υπερύπταμαι πάνω από τα άλλα οχήματα.

Όταν άνοιξε ο δρόμος παρακάτω, συνέχισα να πηγαίνω με 30χλμ για αρκετή ώρα, μέχρι που το ταξί έστριψε.
Ο τάξι-μαν στα πρόθυρα εγκεφαλικού, φυσικά!

Απόλαυσις!!

Κοινότητα Εκάλης είπε...

h nina vlaxou, paidi ths ergatias k 3erei ola ta provlimata tou dimoθ.

tespa, simera sthn efimerida ths (oxi otn tipo thn allh efimerida) kifisias exei mia anafora pou kanw gia tous podilatodromous sthn kifisia. αν και θεωρω το χιωτακη καλο δημαρχο, σε σχεση με τους αντιπαλους, παλι λειπει το οραμα.

Διαβασε και εδω λιγο

http://www.kifisianews.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=265&Itemid=35

ο χιωτακης 8α επεκτεινει το τρενο (οχι ο ΗΣΑΠ), θα φτιαξει την Κυμης (οχι το ΥΠΕΧΩΔΕ), αυτο σημαινει γνωση των ΟΤΑ.

mamapatrida είπε...

Να σου πω κι εγώ την ιστορία μου:
στη στάση που περιμένω κάθε πρωί το λεωφορείο βλέπω συχνά παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Ένα πρωί είδα ένα Ford Focus, ήδη εκεί από το προηγούμενο βράδυ. Πήρα το 100 και είπανε θα στείλουνε κάποιον. Το επόμενο πρωί, το ίδιο αυτοκίνητο ήτανε ακόμα εκεί! Ξαναπήρα το 100, και τους είπα μάλιστα πως παίρνω δεύτερη φορά.
Το ίδιο βράδυ, είδα το αυτοκίνητο παρκαρισμένο στην απέναντι πλευρά του δρόμου χωρίς πινακίδες!
Και το καλύτερο είναι πως αυτό έγινε 2 βδομάδες πριν το Πάσχα. Όταν είδα Μεγάλη Τετάρτη το αυτοκίνητο ακόμα εκεί χωρίς πινακίδες μου ήρθε να πάω να του αφήσω κανένα σημείωμα! :)

ioannisk είπε...

astero
Μου έδωσες μία σατανική ιδέα: θα βάλω στο αυτοκίνητο μου ένα "Ν" και θα φοράω μία ξανθιά περούκα. Το τι θα ακούσω από τους άλλους οδηγούς...

--------------------------------

politics & free thinking
Είναι αλήθεια πως μετά(!) τις εκλογές ο Χιωτάκης άρχισε να κάνει πολλά έργα, πεζοδρόμια κλπ. Όμως δεν έχω άποψη στο αν είναι καλός δήμαρχος.

Δεν νομίζω πως ο δήμος μπορεί να πληρώσει την επέκταση του ΗΣΑΠ. Αν αυτή γίνει ποτέ θα την πληρώσει η κυβέρνηση.

--------------------------------

mamapatrida
Ας μην αρχίσω τις ιστορίες μου με τα τηλέφωνήματα στην αστυνομία επειδή μας έχουν κλείσει το parking μας (το οποίο είναι 100% νόμιμο, μην γίνω δάσκαλε που δίδασκες :P)

Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει κάποιος να παραπονεθεί στην αστυνομία για να κάνει την δουλειά της.

Κοινότητα Εκάλης είπε...

Γιάννη ειμαι 100% μαζι σου αλλα δες αυτο το σχολιο απο την εφημεριδα της κηφισιας

2 . Αν εξαιρέσουμε την καθαριότητα και τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοχοι των Ι.Χ. (παρκάρισμα, οδόστρωμα, κυκλοφοριακό), τα οποία ανέδειξε πρόσφατη δημοσκόπηση, ποια πιστεύετε ότι είναι τα σημαντικότερα θέματα στα οποία θα έπρεπε να επέμβει ο δήμαρχος Κηφισιάς;

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης , έχει ήδη προγραμματίσει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια το σχεδιασμό 10 μεγάλων έργων , που είναι: Δημοτικό πάρκινγκ (Πλατεία Πλατάνου), Αθλητικό και Πολιτιστικό κέντρο

( Κάτω Κηφισιά), Πνευματικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» ( Νέα Κηφισιά), Βρεφονηπιακό Σταθμό ( Αγία Κυριακή), Κέντρο προσχολικής αγωγής(Νέα Κηφισιά) Λαογραφικό Μουσείο( Αλώνια) Νέο Δημοτικό Κοιμητήριο, Διάνοιξη Λεωφόρου Κύμης, Επέκταση της γραμμής του ΗΣΑΠ έως την Εθνική οδό.

Τάδε έφη Νινα Βλάχου πριν τις εκλογες, με λίγα λογια σου λεει οτι ο δημαρχος θα φερει το ΗΣΑΠ, θα κανει αυτοκινητοδρομους και οτι αλλο θες. Απο εκει και περα, οποιοι την ψηφισαν, αυτοι ξερουν. Εγω παντως στις επομενες εκλογες λεω να σας φερω την θαλασσα και να κανω κανα λιμανι, τι λες;

Και το δημοτικο παρκινγκ δεν στεκει γιατι γυρω του εχει σπιτια και μικρους δρομους, θα γινεται χαμος εκει, καλυτερα να γινει εκει που ειναι η ΔΕΗ και το κεντρο ολο πεζοδρομος αλλα ειναι μαλακες σε 4-5 μαγαζια, γιατι οταν το εκανε το 2004 φωναζαν τα ζωα γιατι δεν μπορουσαν να παρκαρουν οι πελατες (μαλακιες δλδ) και ο χιωτακης ακουσε τα ζωα και σταματησε το κλεισιμο του κεντρου για τα αυτοκινητα.

ioannisk είπε...

chris
ΔΕΗ εννοείς αυτή που είναι δίπλα στο ΚΑΤ; Αν γίνει εκεί parking δεν θα το χρησιμοποιεί κανείς μιας και είναι "μακρυά" από το εμπορικό κέντρο.

Το 2004 που είχαν απαγορεύσει την είσοδο αυτοκινήτων σε 2-3 δρόμους το εμπορικό κέντρο ήταν παράδεισος. Αντιδράσεις από μαγαζάτορες υπάρχουν πάντα όπως και για την πεζοδρόμιση της Κολοκοτρώνη (που είχε προταθεί κάποτε). Τα ίδια έλεγαν και για την Ερμού και τελικά έγινε ο νούμερο 1 εμπορικός δρόμος της Ελλάδας μιας και είναι φιλικός για τους πεζούς.

Κοινότητα Εκάλης είπε...

αφου εχουν καλο στον εγκεφαλο, δεν ειδες στο μαρουσι, τους φταιει ο πεζοδρομος και το the mall και δεν τους φταιει οτι ολα τα μαγαζια πουλανε τα ιδια προιοντα.

Σημερα στα ΝΕΑ γραφει και για την νεα γραμμη του ΗΣΑΠ, η νομαρχια την ενεγκρινε, οποτε σιγα σιγα αρχιζει.

Η κηφισια πρεπει να πεζοδρομηθει παντως γιατι θα εχει προβλημα στο μελλον.

Κοινότητα Εκάλης είπε...

ayrio to mega to prwi exei tous pan8ires (an einai poli prwi mporei an dite k emena) opoios goustarei mail stous pan8ires, 8a ginei ena girisma se a8ina k allo ena 8esaloniki.

mamapatrida είπε...

Και το κακό είναι, πως και να τους πάρεις τηλέφωνο, οι πιθανότητες να κάνουν τη δουλειά τους είναι μάλλον μικρές...

Νομίζω πως θα ήθελα να γίνω τροχονόμος για μερικούς μήνες. Να κόβω κλήσεις από το πρωί ως το βράδυ!!! :)

Κοινότητα Εκάλης είπε...

και εγω, αλλα μιλησα σημερα με την τροχαια κηφισιας και μου εδωσαν οδηγιες, στην περιπτωση αυτη κανουν και αυτη κλιση στο δημο αλλα κανω και εγω αιτηση στο δημο να μπουν κολωνακια στο πεζοδρομιο και παιρνω και πρωτοκολο ωστε να ξερω τι γινεται.

Ανώνυμος είπε...

χαχαχα!
πόσες φορές έχω μπει σε πειρασμό να μαλώσω δεν ξέρω.

αυτές οι φωτό είναι κυριλέ που να δείτε κάτι γκαζοτενεκέδες άθλιους που τους θρονιάζουν μπροστά στα μαγαζιά ή στα σπίτια τους.

Disposition21 είπε...

Ωραίες οι φωτος σου. Πάντως με τα προβλήματα με το πάρκινγκ δεν πρόκειται να αλλάξουν και πολλά πράγματα. Άσε που ψάχνεις πολύ ώρα για να βρεις θέση. Γι'αυτό όποτε μπορώ χρησιμοποιώ μόνο δημόσια μέσα μεταφοράς.

ioannisk είπε...

mamapatrida
Είπαμε μην αρχίσω τις ιστορίες με την τροχαία :)

Εμένα μία μέρα μου φτάνει.

Αυτοί που με εξοργίζουν είναι όσοι παρκάρουν προκλητικά σε μέρη οπου υπάρχουν θέσεις αλλά αυτοί αφήνουν την κούρσα τους σε επικίνδυνα σημεία.

---------------------------------

politics & free thinking
Σε παραδέχομαι που έχεις την υπομονή και κυνηγάς το θέμα.

Πάντως δεν πιστεύω να κατασκευαστεί η επέκταση του ΗΣΑΠ σύντομα, δηλαδή τα επόμενα 20 χρόνια...

Μου αρέσει η ιδέα της πεζοδρόμισης της Κηφισιάς μιας και σαν κάτοικος κερδίζω άμεσα. Όμως αν γίνει αυτό η κίνηση θα χειροτερεύσει πάρα πολύ οπότε δεν πιστεύω πως είναι καλή ιδέα. Δες τι έγινε με το Μαρούσι που η κίνηση μεταφέρθηκε στην Κηφισίας. Υπάρχει μία πολύ απλή και εύκολη λύση: Πρόστιμα (Και τσουχτερά) σε όσους διπλοπαρκάρουν σε κεντρικά σημεία, άλλωστε αυτοί έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό ευθύνης για την κίνηση. Στις αρχές δεν κοστίζει τίποτα και μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα. Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας...

---------------------------------

ροϊδης
Εξοργιστικό μέρος δεύτερον: αν πεις τίποτα σε κάποιον που παρκάρει σε προκλητικό σημείο θα σε βρίσει!

Ναι οι φωτό είναι κυριλέ συγκριτικά με άλλα μέρη, όμως κοντά σε αυτά τα "πάρκινγκ" υπάρχουν πάντα θέσεις. Δεν είναι Κυψέλη όπου χρειαζεσαι 30 λεπτά για να βρεις θέση. Και αυτό είναι το εξοργιστικό μέρος 3 :)

---------------------------------

disposition21
Υπάρχουν ιδιωτικά ΜΜΜ; :P Εκτός αν εννοείς τα ταξί τα οποία είναι στην μαύρη λίστα.

Σε πειράζω.

ΤΑ ΜΜΜ είναι η καλύτερη λύση, έχεις και σοφέρ οπότε εκμεταλεύεσαι τον χρόνο διαβάζοντας, ρίχνοντας ένα υπνάκο κλπ.

ManBlogg είπε...

Κοίτα να δεις σύμπτωση. Στην 3η φωτογραφία το μαγαζί λέγεται Pandeli; Μήπως έχει καμία σχέση με το μαγαζί για το οποίο έγραψε ο Νίκος Δήμου στο blog του στο πιο πρόσφατο ποστ; Του εστιάτορα/νεφρολόγου από την Πόλη που το άνοιξε Κηφισιά;

ioannisk είπε...

manblogg
Ευχαριστώ, δεν ήξερα πως ο ΝΔ είχε ανεβάσει posts.

Ναι αυτό είναι, δεν ξέρω αν είναι καλό δεν έχω πάει ποτέ.

ioannisk είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ioannisk είπε...

manblogg
Μιας και λες για συμπτώσεις: πριν ανοίξω το PC μου άκουγα το Back in Black των AC-DC και σκεφτόμουνα πως έπρεπε να το είχα αφιερώσει όταν ο κ. Δήμου έκανε το post-πάρτι του :)

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί να μπαίνει μηχανηή ρε John!!!
Αυτό που το βάζεις?