Σάββατο, Ιουλίου 29, 2006

Διεθνές Δίκαιο και εγκλήματα πολέμου

Με τον τελευταίο πόλεμο στην Μέση Ανατολή ακούγονται ξανά πολλά περί "Διεθνούς Δικαίου και εγκλήματα πολέμου", αν εξαιρέσουμε ότι είναι αδύνατον να γίνει πόλεμος χωρίς οι εμπλεκόμενοι να κάνουν εγκλήματα πολέμου μου φαίνεται πως και αυτή η προσπάθεια είναι όπως όλες οι αντίστοιχες (Kyoto κλπ): καλές "αγνές" προθέσεις, αλλά στην πράξη ουτοπιστικές και μη εφαρμόσημες.

Αφορμή ήταν ένα editorial του Monde όπου κρατάω τα εξής:
"il aura fallu six ans après la signature du traité, le 9 juin 2000, pour que la France décide d'introduire dans son code pénal les crimes qui relèvent désormais de la Cour pénale internationale (CPI)" Το γεγονός ότι υπογράφεις μία συνθήκη δεν σημαίνει πως την ενσωματώνεις στο δίκαιο σου και όταν το κάνεις δεν σημαίνει πως την εφαρμόζεις.
"Le but affiché du projet de loi est de permettre aux ressortissants français d'échapper à toute poursuite que pourrait, en théorie, conduire la Cour pénale internationale. Paris ayant ratifié son traité, la CPI ne pouvait poursuivre des Français que si les juridictions françaises se révélaient déficientes.", και " Elle ne laissera pas porter sur la place publique internationale ses "affaires de famille", " ναι η υποκρίσία σε όλο της το μεγαλείο, "Είμαστε 'Δημοκράτες', υπογράψαμε την συνθήκη αλλά οι πολίτες μας δεν μπορούν να δικαστούν", συγνώμη αλλά πρωτιμάω την Αμερικάνικη στάση "δεν υπογράφω τίποτα" στην τελική είναι ειλικρινής.
Guerre et droit

Μιας και ανέφερα το Kyoto: από τους 25 της Ε.Ε. μόνο η ΜΒ και ίσως η Δανία με την Σουηδία θα πετύχουν τους στόχους μέχρι το 2012...

Υ.Γ. Θα ρωτήσω ένα φίλο ποιο ειδικό και θα επανέλθω.

Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2006

Τρίτη, Ιουλίου 25, 2006

Περιβαλλοντικές Ευαισθησίες


Reference

Δεδομένου ότι πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές και όλοι οι υποψήφιοι θα μας λένε το κλασσικό ανέκδοτο περί προστασίας του περιβάλλοντος.

Σάββατο, Ιουλίου 22, 2006

Προτεινόμενα άρθρα της ημέρας

How to blog - and keep your job

Le chef des islamistes somaliens appelle à la "guerre sainte" contre l'Ethiopie

Προτεινόμενα άρθρα της ημέρας

Ας διαφημίσω τον επιτελικό μέσο της ομάδας θρύλος των 7χ7 των Αθηναϊκών γηπέδων την Ozza Babba!
1982–2006: A casa con la Coppa

Φυσικά εγώ παίζω δεξί back για αυτό χάνουμε :)

P.S. Marco dove sono le ragazze italiane che mi avo promesso?